Renault-Nissan: Νέο ρεκόρ στις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων

Renault-Nissan: Νέο ρεκόρ στις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων

Το 2015 έκλεισε με νέο ρεκόρ πωλήσεων για τις πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της Γαλλο-Ιαπωνικής συμμαχίας.

Παρότι η ζήτηση για το ηλεκτρικό best-seller, Nissan Leaf, βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, η άνοδος των αντίστοιχων Renault υπερκάλυψε τις απώλειες και οδήγησε στο νέο ρεκόρ των 84.754 ηλεκτρικών αυτοκινήτων (από κοινού) μέσα στο 2015.

Για τα ηλεκτρικά Nissan συνολικά η χρονιά έκλεισε με απώλειες 9,8%. Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ύπαρξη ανταγωνισμού του Leaf με μεγαλύτερη αυτονομία, αν και ήδη υπάρχει λύση γι' αυτό το συγκριτικό μειονέκτημα: Πλέον διατίθεται και μπαταρία 30 KWh -αντί για 24- που σημαίνει 20% περισσότερη απόσταση με μια φόρτιση.

Από την άλλη, οι πωλήσεις των Renault Zoe και Kangoo Z.E. ανέβηκαν τόσο το 2015 ώστε συνολικά να πουληθούν 2,5% περισσότερα ηλεκτρικά Nissan και Renault σε σχέση με το 2014. Βασικό ρόλο στην άνοδο των μοντέλων της Renault έπαιξε και η πριμοδότηση με 10.000 ευρώ για όσους αντάλλαξαν το παλιό (πάνω από δεκατεσσάρων ετών) ντίζελ τους με ένα καινούργιο ηλεκτρικό. Μ' αυτά και μ' εκείνα, η συμμαχία έχει πλέον πουλήσει 302.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ιστορία της.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube