Teaser του νέου Leaf από τη Nissan;

Teaser του νέου Leaf από τη Nissan;

Η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα- teaser ενός νέου πρωτοτύπου που θα κάνει πρεμιέρα στο Tokyo Motor Show 2015, την άλλη εβδομάδα.

Με την περιγραφή από τη Nissan ως «το μελλοντικό όραμα για τη αυτοκινητική νοημοσύνη και τον εξηλεκτρισμό» το μυστηριώδες πρωτότυπο, πιθανότατα, αποτελεί το πρόκριμα της δεύτερης γενιάς του Leaf που θα λανσαριστεί μέσα στο 2017.

Αν μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα από τη φωτογραφία είναι ότι το αυτοκίνητο δείχνει να έχει τη φόρμα ενός κόμπακτ χάτσμπακ. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται για το Leaf, από την περιγραφή και μόνο της Nissan, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο, με σημαντικό αριθμό συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης, δυνατότητα αυτόνομης κίνησης, πλήρως ψηφιακό ταμπλό, και υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας για όλους τους επιβάτες.

Αν ανατρέξουμε σε αναφορά του περασμένου Σεπτεμβρίου για την πιθανότητα να δούμε το Leaf II στο Σαλόνι του Τόκιο, ίσως μπορούμε να προβλέψουμε και τι θα υπάρχει κάτω από το καπό του. Διότι οι αναφορές μιλούσαν για μια νέα γενιά μπαταριών που θα δίνει αυτονομία για 400 km. Μια επίδοση που θα φέρει τα πάνω κάτω σε σύγκριση με το υφιστάμενο Leaf που με την μπαταρία των 30 kWh στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να φτάσει τα 250 km.

H Nissan σχεδιάζει να διευρύνει την γκάμα του Leaf προσθέτοντας ένα κόμπακτ crossover, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για ένα αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν με τα σήματα της Infiniti.

[Πηγή Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube