Ρεκόρ παραγωγής για τη Mercedes-Benz το 2013

Ρεκόρ παραγωγής για τη Mercedes-Benz το 2013

Η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε πάνω από 1,49 εκατ. επιβατικά αυτοκίνητα το 2013, πετυχαίνοντας νέο εταιρικό ρεκόρ.

Η χρονιά που φεύγει αποδείχτηκε μια εξαιρετική περίοδος για τη Mercedes-Benz, με την εταιρεία από τη Στουτγάρδη να πλησιάζει σε παραγωγή το 1,5 εκατ. αυτοκίνητα. Η ετήσια παραγωγή πάνω από 1,4 εκατ. αυτοκίνητα είναι η καλύτερη χρονιά της και πάνω από την επίδοση του 2012.

Σημαντικό μερίδιο στο ρεκόρ και στην επιτυχία αυτή κατέχει η νέα CLA που γράφει σημαντικά νούμερα πωλήσεων που πρόκειται να κορυφωθούν τους προσεχείς μήνες, καθώς το αυτοκίνητο διατίθεται ήδη από τον Σεπτέμβριο και στην Αμερική.

Εξίσου μεγαλειώδη πορεία καταγράφει και η νέα S-Class που λανσαρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι και ήδη φιγουράρει στην πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων στα πολυτελή σεντάν. Αυτή τη στιγμή η παραγωγή της S-Class «τρέχει» με την πλήρη παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου στο Sindelfingen που είναι περίπου 460 αυτοκίνητα ημερησίως. Ένα ακόμη νέο ρεκόρ, εσωτερικό αυτή τη φορά, καθώς ποτέ άλλοτε η Mercedes-Benz δεν έχει πιάσει αυτό το νούμερο παραγωγής σε S-Class.



Η συνέχεια προδιαγράφεται με αισιοδοξία για τη Mercedes-Benz, καθώς το 2014 η γερμανική εταιρεία θα βρεθεί με τη μεγαλύτερη γκάμα νέων αυτοκινήτων από το 2009. Προκειμένου δε να υποστηρίξει την γκάμα αυτή, επένδυσε μέσα στο 2013 τουλάχιστον €1,2 εκατ. στο εργοστάσιο του Sindelfingen και άλλο ένα εκατομμύριο στο εργοστάσιο του Rastatt που κατασκευάζει A-Class και Β-Class. Ακόμη επένδυσε Παραπάνω από ένα εκατομμύριο στο εργοστάσιο της Βρέμης, όπου κατασκευάζεται η νέα C-Class.

To πρόγραμμα επενδύσεων της Mercedes-Benz περιλαμβάνει πάνω από €300 εκατ. για την επέκταση του εργοστασίου στη Ρουμανία, όπου κατασκευάζονται κινητήρες και κιβώτια. Στην Κίνα, η Mercedes-Benz προγραμματίζει επενδύσεις ύψους €4 δισ. στα ερχόμενα χρόνια σε συνεργασία με τον τοπικό συνεργάτη της, την BAIC, προκειμένου να διευρύνει την τοπική παραγωγή της και να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο.

Ο Γερμανός κατασκευαστής θα επενδύσει ακόμη περίπου €170 εκατ. σε ένα νέο εργοστάσιο στο São Paulo στη Βραζιλία, όπου θα κατασκευάζεται οι νέες C-Class και GLA.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube