Εργαζόμενοι του Ομίλου Stellantis, μπόνους €1,9 δισ.

Εργαζόμενοι του Ομίλου Stellantis, μπόνους €1,9 δισ.

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει περίπου €6 δισεκατομμύρια από τότε που ξεκίνησε η στρατηγική των μπόνους πριν από τρία χρόνια.

Stellantis

Η συγχώνευση μεταξύ της Fiat Chrysler Automobiles και της PSA Peugeot Citroën ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2021, γεννώντας τον Όμιλο Stellantis

Αλλά ακόμη και πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία, είχε ήδη υιοθετηθεί μια τακτική μπόνους, που επιβράβευε τους υπαλλήλους όταν υπήρχε αυξημένη παραγωγή και κερδοφορία.

Ο Όμιλος Stellantis έχει διανείμει έκτοτε €6 δισεκατομμύρια και το καλοπουλημένο 2023 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Εσείς τι θα προτιμούσατε; Χαμηλότερο μισθό κι υψηλότερα μπόνους ή συγκεκριμένο μισθό χωρίς μπόνους;

Μετά από τις υψηλές πωλήσεις που σημείωσε πέρυσι, ο όμιλος θα ανταμείψει τους εργαζομένους  ου με μια επιταγή εντός της χρονιάς. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν συνολικά το ιλιγγιώδες ποσό των €1,9 δισεκατομμυρίων.

Stellantis

Η εταιρεία δεν λέει πόσα άτομα θα επωφεληθούν από τη συμφωνία κατανομής των κερδών, αλλά αναφέρει ότι περίπου το 95% του εργατικού δυναμικού της συμπεριλήφθηκε στο περσινό πρόγραμμα επιβράβευσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW: Τέλος τα μπόνους στους εργαζόμενους

Αυτό δεν σημαίνει πως το να εργάζεσαι στον Όμιλο Stellantis είναι ανέφελο. Καθώς η εταιρεία οδεύει προς ένα ηλεκτρικό μέλλον, πρόκειται να περιορίσει τις θέσεις εργασίας κατά χιλιάδες.

Stellantis

Τον Νοέμβριο του 2023, ο Όμιλος Stellantis ανακοίνωσε πακέτα εθελουσίας εξόδου για 6.400 μισθωτούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον προηγούμενο Απρίλιο είχε ανακοινωθεί κάτι αντίστοιχο που αφορούσε 33.500 υπαλλήλους με έδρα τις ΗΠΑ, περιλαμβανομένων 31.000 ωρομίσθιων και 2.500 μισθωτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ €5.400 μπόνους σε 130.000 εργαζόμενους της Mercedes-Benz

Παρόμοια κατάσταση εκτυλίσσεται στην Ευρώπη, όπου οι περικοπές θέσεων εργασίας αποτελούν διαρκή ανησυχία εν μέσω της στροφής του κλάδου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και της πιο αυτοματοποιημένης παραγωγής.

Stellantis

Στα τρία χρόνια από τη συγχώνευση, ο Όμιλος Stellantis έχει καταργήσει περίπου 7.000 θέσεις εργασίας μόνο στην Ιταλία. Αυτό παρά τη δέσμευση του ομίλου να διατηρήσει ζωντανές και τις 14 μάρκες, περιλαμβανομένης της Lancia.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche: Μπόνους έως και €9.700 σε 25.000 εργαζόμενους

Η νέα Ypsilon, που αποκαλύφθηκε μόλις χτες, σηματοδοτεί την αναγέννηση της ιστορικής μάρκας και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο καθώς αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Lancia. 

Stellantis

Θα είναι ένα από τα 18 EV που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει φέτος ο Όμιλος Stellantis. Μαζί με αυτά, ο όμιλος στοχεύει να έχει στο χαρτοφυλάκιό του 48 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube