Ψηφίστε: BMW M5 Competition ή Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

Ψηφίστε: BMW M5 Competition ή Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

Μάχη κορυφής στην κατηγορία των premium σπορ σεντάν.

Η αιώνια μάχη μεταξύ BMW και Mercedes-Benz έχει εδώ και αρκετό καιρό μεταφερθεί στην αρένα των σπορ εκδόσεων με τα αντίστοιχα τμήματα BMW M GmbH και Mercedes-AMG GmbH.

Η τελευταία έκφραση του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο γερμανών κατασκευαστών εκφράζεται στις ανανεωμένες εκδόσεις των BMW M5 Competition και Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ που παρουσιάστηκαν με διαφορά μιας μόνο ημέρας. Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με δύο γερμανικά premium σπορ σεντάν με διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 και απόδοση άνω των 600 PS!

Ας δούμε λοιπόν την άτυπη μάχη μεταξύ των δύο πριν ζητήσουμε να εκφράσετε την προτίμησή σας μέσω της καθιερωμένης online ψηφοφορίας.


Συνοπτική Παρουσίαση

BMW M5: Παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2020 ως η κορυφαία έκδοση της ανανεωμένης 5 Series. Το μοντέλο ξεχωρίζει από τις πιο ταπεινές εκδόσεις χάρη στο πιο επιθετικό bodykit που περιλαμβάνει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, τροχούς 20", αεροτομή από ανθρακονήματα, διαχύτη και τέσσερις στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας twin-turbo V8 4,4 λίτρων με απόδοση 600 PS / 750 Nm στην M5 και 625 PS / 750 Nm στην Μ5 Competition. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου M Steptronic 8 σχέσεων με Drivelogic και του συστήματος τετρακίνησης M xDrive το οποίο διαθέτει πισωκίνητη λειτουργία και διαφορικό Active M Differential στον πίσω άξονα. Το μοντέλο έχει επίσης ενεργή ανάρτηση Variable Damper Control (VDC), τιμόνι M Servotronic, φρένα M Compound (προαιρετικά M Carbon Ceramic) και ενεργή εξάτμιση M Sport Exhaust.

Η M5 Competition επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,3" (3,4" για την M5) ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 305 km/h με το προαιρετικό M Driver's Package.

Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+: Παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2020 ως η κορυφαία έκδοση της ανανεωμένης E-Class. Ξεχωρίζει από τις πιο ταπεινές εκδόσεις χάρη στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, την ανάποδη γρίλια της AMG, τα φουσκωμένα φτερά, τους τροχούς 20", την αεροτομή, τον διαχύτη και τις τεσσερις τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V8 biturbo 4,0 λίτρων με απόδοση 571 PS / 750 Nm στην E 63 και 612 PS / 850 Nm στην Ε 63 S. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων AMG SPEEDSHIFT MCT 9G και του συστήματος τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+. Επιπλέον, η E 63 S διαθέτει ενεργές βάσεις κινητήρα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα και λειτουργία Drift Mode. Την εικόνα συμπληρώνουν η ενεργή αερανάρτηση AMG Ride Control+, προαιρετικά φρένα AMG Carbon Ceramic και η προαιρετική εξάτμιση AMG Performance.

Η E 63 S 4MATIC+ επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,4" (3,5" για την Ε 63) ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 300 km/h για την E 63 S.


Εξωτερική Σχεδίαση

BMW M5 Competition VS Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

BMW M5 Competition VS Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

BMW M5 Competition VS Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

BMW M5 Competition VS Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

 


Εσωτερικό

BMW M5 Competition VS Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+


Κινητήρας

BMW M5 Competition VS Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+


Ψηφοφορία

Ποιο θα προτιμούσατε;
BMW M5 Competition
Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+
 
 
 
 
 
 
Φωτογραφίες: CarExpert

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ψηφίστε: BMW M135i xDrive VS Mercedes-AMG A 35 4MATIC

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube