PSA: Από το 2019 όλα τα μοντέλα μας θα έχουν και μια υβριδική ή αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση

PSA: Από το 2019 όλα τα μοντέλα μας θα έχουν και μια υβριδική ή αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση

Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα παραχθούν συνολικά 15 ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Από την επόμενη χρονιά, κάθε νέο μοντέλο Peugeot, Citroen, Ds, Opel/Vauxhall που θα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής θα έχει και μια υβριδική ή αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Αυτό ανακοίνωσε το PSA Group στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχει αναλάβει για δραστική μείωση των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων των αυτοκινήτων που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του. Το Group προγραμματίζει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια την παραγωγή συνολικά 15 νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων στα οποία περιλαμβάνονται οι including plug-in hybrid εκδόσεις των Peugeot 3008 and 508, όπως και οι πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις όπως για παράδειγμα το DS 3 Crossback E-Tense.

Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν δύο νέες πλατφόρμες που θα μπορούν να φιλοξενούν όλες τις επιλογές, από συμβατικούς κινητήρες έως υβριδικούς ή πλήρως ηλεκτρικούς.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη οικονομία, αφού στην ίδια γραμμή παραγωγής θα μπορούν να συναρμολογούνται αυτοκίνητα με διαφορετικούς κινητήρες.

Η PSA δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά των ηλεκτροκινητήρων, αλλά γνωρίζουμε ότι το DS 3 Crossback E-Tense για παράδειγμα προσφέρει αυτονομία περίπου 300 km σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ενώ η μέτρηση που έγινε με βάση τη δοκιμασία NEDC, η οποία έπαψε να χρησιμοποιείται, στις αρχές του μήνα, έδειξε αυτονομία 450 km.
Παράλληλα η DS υπόσχεται πως σε 30 λεπτά θα μπορεί να γίνεται η επαναφόρτιση του 80% των μπαταριών των αυτοκινήτων.

Σε ανακοίνωσή της, η PSA τονίζει πως η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των οχημάτων μας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καθοδηγούν τις τεχνολογικές επιλογές μας. Για την ανάπτυξη καθαρών και βιώσιμων λύσεων κινητικότητας, η PSA έχει κάνει ήδη  στοχευμένες και αναγνωρισμένες τεχνολογικές επιλογές σε σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube