node/32451

PSA: Από το 2019 όλα τα μοντέλα μας θα έχουν και μια υβριδική ή αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση

Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα παραχθούν συνολικά 15 ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Από την επόμενη χρονιά, κάθε νέο μοντέλο Peugeot, Citroen, Ds, Opel/Vauxhall που θα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής θα έχει και μια υβριδική ή αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Αυτό ανακοίνωσε το PSA Group στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχει αναλάβει για δραστική μείωση των περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων των αυτοκινήτων που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του. Το Group προγραμματίζει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια την παραγωγή συνολικά 15 νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων στα οποία περιλαμβάνονται οι including plug-in hybrid εκδόσεις των Peugeot 3008 and 508, όπως και οι πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις όπως για παράδειγμα το DS 3 Crossback E-Tense.

Για το σκοπό αυτό θα δημιουργηθούν δύο νέες πλατφόρμες που θα μπορούν να φιλοξενούν όλες τις επιλογές, από συμβατικούς κινητήρες έως υβριδικούς ή πλήρως ηλεκτρικούς.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλη οικονομία, αφού στην ίδια γραμμή παραγωγής θα μπορούν να συναρμολογούνται αυτοκίνητα με διαφορετικούς κινητήρες.

Η PSA δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά των ηλεκτροκινητήρων, αλλά γνωρίζουμε ότι το DS 3 Crossback E-Tense για παράδειγμα προσφέρει αυτονομία περίπου 300 km σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, ενώ η μέτρηση που έγινε με βάση τη δοκιμασία NEDC, η οποία έπαψε να χρησιμοποιείται, στις αρχές του μήνα, έδειξε αυτονομία 450 km.
Παράλληλα η DS υπόσχεται πως σε 30 λεπτά θα μπορεί να γίνεται η επαναφόρτιση του 80% των μπαταριών των αυτοκινήτων.

Σε ανακοίνωσή της, η PSA τονίζει πως η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των οχημάτων μας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καθοδηγούν τις τεχνολογικές επιλογές μας. Για την ανάπτυξη καθαρών και βιώσιμων λύσεων κινητικότητας, η PSA έχει κάνει ήδη  στοχευμένες και αναγνωρισμένες τεχνολογικές επιλογές σε σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

node/39454
 Elon Musk

Elon Musk: Ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους στον κόσμο

Στην έβδομη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο βρίσκεται το αφεντικό της Tesla, σε ένα Top 10 που καταλαμβάνεται κυρίως από Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους από τους τομείς της τεχνολογίας.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Elon Musk: Ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους στον κόσμο

Πιστοποιημένος από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Elon Musk με περιουσία 70,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (€62,4 δισ.), είδε το «πορτοφόλι» του να φουσκώνει η περίπου $43 δισεκατομμύρια (€38 δισ.) σε έναν χρόνο. Παρόλα αυτά βρίσκεται μακριά από τους δύο πρώτους: Jeff Bezos και Bill Gates, το αφεντικό της Amazon και ιδρυτής της Microsoft αντίστοιχα, εμφανίζουν περιουσιακά στοιχεία $189 (€167,3) δισ. ο πρώτος και $116 (€102,7) δισ. ο δεύτερος.

Ο Musk στην κούρσα του προς την κορυφή πλησιάζει τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg. Η περιουσία του τελευταίου, αξίας $93 (€82) δισ. αυξήθηκε «μόνο» κατά 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα έτος.

Αν οι δύο άντρες διατηρήσουν παρόμοια τάση για τον Ιούλιο του 2021, ο Elon Musk θα του πάρει τη θέση στο Top 3 των πλουσιοτέρων ανδρών στον κόσμο.

Ωστόσο, αυτό το σενάριο είναι απίθανο. Ο καλιφορνέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επωφεληθεί τους τελευταίους μήνες από μια θεαματική αύξηση (+270%) στις μετοχές της Tesla, εκ των οποίων λέγεται ότι έχει στην κατοχή του περίπου το 20%. Μια μετοχή-λάστιχο, που αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος της περιουσίας του.

Ο 49χρονος Elon Musk θα μπορούσε επίσης να πιστωθεί με έναν ακόμη τίτλο: Αυτόν του υψηλότερα αμειβόμενου στελέχους επιχειρήσεων στον κόσμο. Με την αμοιβή του να είναι προσαρμοσμένη στις χρηματοοικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, θα μπορούσε να φτάσει σε έσοδα από την εργασία του τα 600 εκατομμύρια δολάρια ή 531 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2020!

node/39453

Acura NSX μετατράπηκε σε γλάστρα; [video]

Ένα ασυνήθιστο έκθεμα σε αντιπροσωπεία της Acura στις ΗΠΑ προκάλεσε το ενδιαφέρον μας.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Acura NSX μετατράπηκε σε γλάστρα; [video]

Το Honda/Acura NSX δεύτερης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2016, μπορεί να μην φημίζεται για τις πωλήσεις του, όμως είναι ένα μοντέλο με εντυπωσιακές επιδόσεις και τεχνολογία. Το θέαμα λοιπόν μιας γλάστρας με σχήμα NSX στην είσοδο της αντιπροσωπείας κέντρισε το ενδιαφέρον μας, καθώς από περιέργεια και μόνο θελήσαμε να δούμε πώς κατέληξε εκεί!

Μετά από μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, είδαμε πως το περίεργο έκθεμα βρίσκεται στην αντιπροσωπεία John Eagle Acura στο Τέξας από το φθινόπωρο του 2018, και προς ανακούφιση όλων δεν πρόκειται για πραγματικό NSX.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Honda NSX του 1990

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για μια κούφια μεταλλική κατασκευή βασισμένη σε σωληνωτό πλαίσιο, που έχει παρόμοιες διαστάσεις και σχήμα με το ιαπωνικό υπεραυτοκίνητο. Μάλιστα οι δημιουργοί της τοποθέτησαν εμπρός προφυλακτήρα (σε ασορτί πράσινο χρώμα), φώτα και τροχούς από το NSX τα οποία σε συνδυασμό με το καλυμμένο από γρασίδι αμάξωμα ξεγελάνε ακόμα και τον πιο δύσπιστο! Φυσικά κάτω από το γρασίδι απουσιάζουν τα πανάκριβα μηχανικά μέρη του υβριδικού NSX των 580 PS και 650 Νm από ένα twin-turbo V6 3,5 λίτρων και τρία ηλεκτρομοτέρ.

Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία μάλιστα έχει φτιάξει και άλλο ένα παρόμοιο έργο, αυτή τη φορά βασισμένο σε SUV της Acura. Οφείλουμε να παραδεχτούμε τους τεχνίτες της AE ACCESS για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και την John Eagle Acura για αυτό το έξυπνο διαφημιστικό τρικ που μπορεί να κόστισε αλλά σίγουρα έφερε αρκετό κόσμο στις πόρτες της.