PSA: Όλα τα αυτοκίνητά μας πληρούν τις προδιαγραφές του WLTP

PSA: Όλα τα αυτοκίνητά μας πληρούν τις προδιαγραφές του WLTP

Η εταιρεία τονίζει σε επίσημη ανακοίνωσή της ότι θα εξακολουθήσει να είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια για μείωση των ρύπων.

H PSA ανακοίνωσε επίσημα πως όλα της τα μοντέλα των Peugeot, Citroen, DS, Opel και Vauxhall πληρούν 100% τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο του WLTP.
Ο νέος κύκλος μέτρησης καυσαερίων και κατανάλωσης τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018 και έχει προκαλέσει «πονοκεφάλους» σε ουκ ολίγους κατασκευαστές.

Για παράδειγμα κάποια μοντέλα του VW Group θα καθυστερήσουν να παραγωγή τους μέχρι να εναρμονιστούν με το WLTP την ώρα που και η Mercedes έχει κάποια αντίστοιχα θέματα.
Να θυμίσουμε ότι το πρωτόκολλο WLTP αφορά μόνον στα αυτοκίνητα που θα πωλούνται εντός Ευρωπαϊκού εδάφους και όχι αυτά που θα εξάγονται σε άλλες αγορές.

Το επόμενο βήμα θα είναι το μελλοντικό πρότυπο Euro 6.d-Temp, το οποίο θα ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2019. Θα λαμβάνει επίσης υπόψη τις εκπομπές ρύπων (NOx, PN) που μετριούνται σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης σε ανοικτούς δρόμους ή πραγματικές εκπομπές ρύπων.

Μιλώντας σχετικά ο  Gilles Le Borgne, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Ποιότητα και την Τεχνολογία της PSA, τόνισε πως τεχνολογικές μας επιλογές για την αντιμετώπιση ρύπων, όπως το SCR (Selective Catalytic Reduction) για όλους τους πετρελαιοκινητήρες που μπήκαν στην αγορά το 2013 και πιο πρόσφατα το GPF (Gasoline Particulate Filter) για βενζινοκινητήρες με άμεσο ψεκασμό, μας επιτρέπουν να δώσουμε στην αγορά αυτοκίνητα σύννομα με τους νέους κανονισμούς και φιλικά προς το περιβάλλον και έτσι να διατηρούσε ως κατασκευαστές την ηγετική μας θέση και ρόλο στην προσπάθεια για μείωση των εκπομπών ρύπων.

Από το 2015, η PSA υποστήριξε δημοσίως την εφαρμογή της διαδικασίας του WLTP. Επιπλέον, από το 2016, έχει επιδείξει μοναδική διαφάνεια δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα Peugeot, Citroën και DS τα δεδομένα κατανάλωσης καυσίμου πάνω από 1.000 μοντέλα σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης και αργότερα δεδομένα εκπομπών NOx και PN. Έτσι, οι πελάτες όντας καλά ενημερωμένοι, μπορούν να κάνουν σωστά τις επιλογές τους έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα παραπάνω δεδομένα.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube