Πρώτη γεύση από τη νέα Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Πρώτη γεύση από τη νέα Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Η Alfa Romeo θα αναβιώσει σε συνεργασία με την ιταλική καροσερί Zagato, το θρυλικό κουπέ των 60’s…

H Alfa Romeo Giulia SWB Zagato θα εφοδιάζεται με V6 κινητήρα 540+ ίππων και θα θυμίζει σχεδιαστικά το θρυλικό αγωνιστικό της δεκαετίας του 1960, τη Giulia Tubolare Zagato. 

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Alfa Romeo αναφορικά με το λανσάρισμα της Giulia SWB Zagato, ο ιταλικός οίκος, προχώρησε σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης, αποκαλύπτοντας μια σειρά από φωτογραφίες που δίνουν μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη έκδοση παραγωγής του μοντέλου. 

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Το αμάξωμα δε θα θυμίζει σε τίποτα την πρόσφατα ανανεωμένη Alfa Romeo Giulia και θα εμπνέεται αισθητικά από το πρωτότυπο «2uettottanta» που είχε παρουσιαστεί το 2010 και φυσικά από το εντυπωσιακό κουπέ των Ιταλών της δεκαετίας του 1960, από το οποίο θα «πάρει» αυτούσιο σχεδόν το σχεδιασμό του πίσω μέρους. 

Η μία και μοναδική προς το παρόν φωτογραφία του εσωτερικού που δόθηκε στη δημοσιότητα, απεικονίζει δύο μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα κι ένα roll cage, γεγονός που μαρτυρά τη δίπορτη/διθέσια διάταξη του αυτοκινήτου. Άλλωστε, και το ακρωνύμιο SWB που συνοδεύει το μοντέλο υπενθυμίζει το «κοντό μεταξόνιο» της έκδοσης. 

ALFA ROMEO GIULIA SWB ZAGATO

Μια παρόμοια προσέγγιση είχε γίνει πρόσφατα ξανά από την Alfa Romeo και τον οίκο Zagato με την TZ3 Stradale που είχε παρουσιαστεί το 2010 και βασίζονταν στην έκδοση παραγωγής του Dodge Viper ACR-X.

Η νέα όμως Alfa Romeo Giulia SWB Zagato θα είναι ένα απόλυτα σύγχρονο όχημα. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα Giorgio που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στις Alfa Romeo Giulia και Stelvio, ενώ κάτω από το καπό της, θα φιλοξενεί τον bi-turbo V6 κινητήρα των 2,9 lt της Giulia GTAm, με τις έως τώρα πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι η ισχύς του θα είναι αναβαθμισμένη, ξεπερνώντας τους 540 ίππους!

Η έκδοση παραγωγής αναμένεται το Νοέμβριο του 2023 ώστε να συμπέσει και με την επέτειο των 60 χρόνων από το ντεμπούτο της Giulia TZ στους αγώνες. Δυστυχώς, όπως όλα τα ωραία σε αυτή τη ζωή έτσι και η νέα Giulia SWB Zagato, θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμών μονάδων και σε τιμή όπως όλα μαρτυρούν... τσουχτερή. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube