Πρόστιμο €800.000 για την Uber στη Γαλλία

Πρόστιμο €800.000 για την Uber στη Γαλλία

Η χρήση ΙΧ ως ταξί είναι παράνομη σε πολλές χώρες, και με πρόσφατη απόφαση γαλλικού δικαστηρίου η Uber καλείται να πληρώσει ένα γενναίο ποσό.

Υπηρεσίες όπως η Uber δίνουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους ως ταξί, με σκοπό το κέρδος, κάτι που προφανώς είναι παράνομο σε πολλές χώρες του κόσμου.

Μια τέτοια χώρα είναι η Γαλλία, εκεί όπου η υπηρεσία Uber έχει απαγορευτεί εδώ και περίπου έναν χρόνο. Εκκρεμούσαν ωστόσο δίκες εναντίον της εταιρίας, για την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι τον Ιούλιο του 2015, όταν και σταμάτησε να λειτουργεί με ΙΧ στη γαλλική επικράτεια. Η υπόθεση εκδικάστηκε μόλις τώρα, και η Uber καλείται να πληρώσει πρόστιμο που φτάνει τα €800.000.

Οι επαγγελματίες που θίγονται άμεσα από τη λειτουργία της Uber είναι οι οδηγοί ταξί. Εναντίον της υπηρεσίας έχει στραφεί ακόμα και η εφορία, αφού το κέρδος των ιδιωτών οδηγών θα έπρεπε να φορολογείται όπως το εισόδημα κάθε αντίστοιχου επαγγελματία. Επιπλέον, η εταιρία αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόκρυψης εγγράφων, αφού σε έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία της στο Παρίσι είχε διαπιστωθεί ότι έλειπαν σημαντικά ψηφιακά αρχεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ζήτησε ταξί στο Uber και του έσκασε... Bugatti [video]

Εκτός από το πρόστιμο των €800.000 στην εταιρία, δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Uber καλούνται να πληρώσουν €30.000 και €20.000, αντίστοιχα, ως υπεύθυνοι για τις πράξεις της εταιρίας.

[Πηγή Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube