Προς πώληση το μοναδικό αγωνιστικό Koenigsegg του πλανήτη

Προς πώληση το μοναδικό αγωνιστικό Koenigsegg του πλανήτη

Οι αλλαγές των κανονισμών «τράβηξαν την πρίζα» στο πρόγραμμα του CCGT GT1 Competition Coupe, ωστόσο οι εκτιμήσεις της δημοπρασίας αναφέρονται σε «χτύπημα» ακόμα και στα $5 εκατομμύρια.

Το Koenigsegg CCGT GT1 Competition Coupe είναι το μοναδικό αγωνιστικό που έχει κατασκευάσει ποτέ το Σουηδικό εργοστάσιο.

Αποτελεί ουσιαστικά την αγωνιστική εκδοχή του πολιτικού Koenigsegg CCX και ετοιμάστηκε το 2007. Από τότε παραμένει πρακτικά καινούργιο, χάρη στην τέλεια συντήρηση στην οποία υπόκειται από το εργοστάσιο καθώς και τη φύλαξή του σε χώρο με πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες φωτός, θερμοκρασίας και υγρασίας.

Η εταιρεία θέλησε να συμμετάσχει στον αγωνιστικό θεσμό GT1 στο μέσο της δεκαετίας του 2000, προκειμένου να συναγωνιστεί μοντέλα όπως οι αντίστοιχες Aston Martin DB9, Chevrolet Corvette C6 και Ferrari 550. Ωστόσο οι αλλαγές στους κανονισμούς πρόλαβαν την εξέλιξη κι έτσι το Koenigsegg CCGT δεν κατάφερε ποτέ να ομολογκαριστεί.

Koenigsegg CCGT

Για την ακρίβεια το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με τους κανονισμούς της κατηγορίας GT1 να απαιτούν 20 αυτοκίνητα παραγωγής, τα οποία στην πορεία έγιναν 350. Νούμερο που δεν ήταν ρεαλιστικός στόχος.

Οι διαφορές από την έκδοση παραγωγής δεν είναι πολλές οπότε η σαγηνευτική σιλουέτα διατηρείται πρακτικά στο ακέραιο. Για την ακρίβεια η τεράστια πίσω πτέρυγα και οι ζάντες που είναι ντυμένες με σλικ Michelin είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν την αισθητική.

Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά μέρη, ο κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός 5λιτρος V8 με 600 PS, που είναι σαφώς λιγότεροι από τους 817 PS του διτούρμπινου V8 4,7 lt της έκδοσης δρόμου. Η ανάρτηση από την άλλη πλευρά αποτελείται από διπλά ψαλίδια με ειδικά εξελιγμένα αγωνιστικά αμορτισέρ, ενώ τα φρένα έχουν κεραμικούς δίσκους και 6πίστονες μονομπλόκ δαγκάνες.

Koenigsegg CCGT

Μόλις η Koenigsegg τράβηξε την πρίζα από το πρόγραμμα εξέλιξης του CCGT GT1, το αυτοκίνητο πέρασε στην κατοχή ενός εκ των μεγαλύτερων μετόχων της, του Bard Eker. Τώρα θα δημοπρατηθεί στο επερχόμενο Goodwood Festival of Speed που θα λάβει χώρα από τις 13 έως και τις 16 Ιουλίου, σε τιμή που αναμένεται να φτάσει κάπου μεταξύ 3,8 και 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube