Προεπισκόπηση του νέου Mazda MX-5 στο Σαλόνι της Ιαπωνίας;

Προεπισκόπηση του νέου Mazda MX-5 στο Σαλόνι της Ιαπωνίας;

Το Mazda MX-5, το εμβληματικό roadster της Mazda θα έχει την τιμητική του στο Japan Mobility Show 2023 στο Τόκιο.

Mazda MX-5 Concept Teaser

Το Σαλόνι της Ιαπωνίας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του, με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν ανακοινώσει τη σύνθεσή τους. Στο περίπτερο της Mazda, τα βλέμματα θα συγκεντρώσουν οι πολλές και διαφορετικές εκδόσεις του Mazda MX-5.

Μεταξύ των πολλών αυτών εκδόσεων θα βρίσκεται και ένα MX-5, όχι τόσο γνωστό. Ο λόγος για το Mazda MX-5 SeDV. Μία έκδοση που κατασκευάστηκε για ανθρώπους με αναπηρίες. Τόσο το πεντάλ του γκαζιού, όσο και εκείνο του φρένου αντικαθίστανται από έναν μοχλό. Υπάρχει επίσης ένα ειδικό κάθισμα συνοδηγού, που έχει επαρκή χώρο για τοποθέτηση αναπηρικού αμαξιδίου.

Η Mazda, στο Σαλόνι της Ιαπωνίας θα παρουσιάσει ένα νέο concept, το οποίο ίσως αποτελεί προάγγελο της επερχόμενης γενιάς του Mazda MX-5

Mazda Vision Study

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Honda δίνει δυναμικό παρών στο Japan Mobility Show 2023

Εκείνο που περιμένουμε με μεγάλη αγωνία όμως είναι ένα νέο concept. Δεν γνωρίζουμε πολλά για τη συγκεκριμένη ιδέα, καθώς η Mazda δεν αφήνει να διαρρεύσει το παραμικρό. Η μόνη μας πληροφορία είναι μία φωτογραφία teaser που δημοσίευσε η εταιρεία για να το προαναγγείλει.

H πίσω όψη του, μπορούμε να πούμε πως θυμίζει το Vision Study concept που πρωτοείδαμε πριν από περίπου ένα χρόνο (πέρυσι το Νοέμβριο για την ακρίβεια). Τα φωτιστικά σώματα μοιάζουν ίδια, ενώ μία όμορφη λεπτομέρεια αποτελεί και ο φωτιζόμενος λογότυπος με το όνομα «Mazda». Οι δύο παράλληλες γραμμές που κατεβαίνουν προς τα κάτω παρουσιάζουν μία ελαφριά κλίση, σε σύγκριση με τις ευθείες γραμμές του Vision Study.

Mazda Vision Study

Η Mazda, κατά την περσυνή παρουσίαση, προλόγισε το Vision Study, λέγοντας ότι «προορίζεται να αποδείξει τη δέσμευση της μάρκας για απολαυστικά αυτοκίνητα». Αυτή η τοποθέτηση φανερώνει ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, παρά τα ολοένα και αυστηρότερα πρωτόκολλα ρύπων που θέτουν σε κίνδυνο τα σπορ αυτοκίνητα, δεν θα σταματήσει να επενδύει σε μοντέλα τύπου Mazda ΜΧ-5.

Είναι άραγε αυτό το concept μία προεπισκόπηση του MX-5 επόμενης γενιάς; Προς ώρας δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Όλα θα ξεκαθαρίσουν σε περίπου δύο εβδομάδες (25 Οκτωβρίου), όταν η Έκθεση της Ιαπωνίας θα κάνει τα επίσημα εγκαίνιά της.  

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube