Πρεσβευτής της BYD Auto ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Πρεσβευτής της BYD Auto ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός θα συμβάλει στην προώθηση των αυτοκινήτων της BYD.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ και παραγωγός ταινιών, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, είναι πλέον πρεσβευτής του κινέζου κατασκευαστή ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων BYD Auto.

O Λεονάρντο θα συμβάλει για όλο το 2017 στην προώθηση των νέων «οικολογικών» οχημάτων της εταιρείας στην Κίνα, όπως είχε κάνει και πριν τρία χρόνια με την εμπλοκή του στην Formula E.

Σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: «Μέρα με τη μέρα οι άνθρωποι όλου του κόσμου συνειδητοποιούν ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται με υγρά καύσιμα είναι αναποτελεσματικά και απειλούν τον πλανήτη μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που ενώνουμε με την BYD τις δυνάμεις μας για την αύξηση των «καθαρών» οχημάτων στην Κίνα, αλλά και έξω από αυτή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας, υπάρχει αύξηση στις πωλήσεις οχημάτων με «εναλλακτικά» καύσιμα που χρόνο με τον χρόνο πλησιάζει το 83%.

Αυτό μόνο καλό κάνει στην ίδια την Κίνα, μιας και είναι χώρα με τις περισσότερες εκπομπές αεριών που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Βέβαια, και η ίδια η κυβέρνηση βοηθά το αγοραστικό κοινό στην απόκτηση ενός τέτοιου οχήματος, καθώς το επιδοτεί με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τα 13.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube