Επίσημο: BYD Tang, υβριδικό SUV με 505 PS

Επίσημο: BYD Tang, υβριδικό SUV με 505 PS

Η κινεζική εταιρεία BYD αποκάλυψε επίσημα το μεσαίο υβριδικό SUV της που ακούει στο όνομα Tang και αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 505 PS.

O Κινέζος κατασκευαστής BYD αποκάλυψε πλήρως και με λεπτομέρειες το υβριδικό SUV με το όνομα Tang που πωλείται ήδη από εχθές στην Κίνα.

Το όνομα Tang, όπως εξηγούν οι άνθρωποι της BYD, παίρνει το όνομά του από τη «Δυναστεία των Τανγκ» γνωστή παγκοσμίως ως η πλέον κραταιά από όλες της μεγάλες κινεζικές Δυναστείες.  

Το Tang κινείται από ένα υβριδικό σύστημα που αποτελείται από ένα δίλιτρο βενζινοκινητήρα τούρμπο με 204 PS και 32,6 kgm και δύο ηλεκτρομοτέρ που το καθένα αποδίδει 150 PS και 20,4 kgm, συνδυασμένα με 6άρι αυτόματο κιβώτιο. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 505 PS και η αντίστοιχη ροπή τα 73,4 kgm. Τα νούμερα αυτά είναι ικανά να επιταχύνουν το BYD Tang από στάση στα 100 km/h σε 4,9”, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία η μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 2 lt/100 km.

H BYD λανσάρισε παράλληλα και δύο ειδικές εκδόσεις που βασίζονται στο Tang. Την Limited, με κόκκινες ζάντες ελαφρού κράματος, ειδικά επιλεγμένα υλικά στο σαλόνι, που κοστίζει €41.630 και θα κατασκευαστεί σε 98 κομμάτια. Η δεύτερη έκδοση είναι η Tang Ultimate Edition, φορά σπορ body kit που την καθιστά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερη από το βασικό μοντέλο στην επιτάχυνση 0-100 km/h, κοστίζει €83.400 και θα κατασκευαστεί σε 200 κομμάτια.  

[Πηγή BYD και CarNewsChina]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube