O DiCaprio εμπλέκεται στη Formula E [video]

O DiCaprio εμπλέκεται στη Formula E [video]

O σταρ του Χόλιγουντ, Leonardo DiCaprio, μπήκε σε κοινοπραξία με τη Venturi Automobiles για να στήσουν ομάδα στην παρθενική χρονιά της Formula E

Ο DiCaprio είναι συνιδρυτής της Venturi Grand Prix Formula E team, που εξασφάλισε τη 10η και τελευταία θέση συμμετοχής στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων του 2014/15.

«Το μέλλον του πλανήτη μας εξαρτάται από την ικανότητά μας να ενστερνιστούμε οικονομικά οχήματα καθαρής ενέργειας», δήλωσε ο DiCaprio. «Η Venturi Grand Prix έδειξε τρομερή διορατικότητα αποφασίζοντας να ιδρύσει μια φιλική προς το περιβάλλον αγωνιστική ομάδα, και είμαι ευτυχής που συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Gildo Pallanca Pastor, ο συνεταίρος του DiCaprio, είναι ο ιδιοκτήτης της Venturi Automobiles, πρωτοπόρου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Η εταιρεία είναι επίσης κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικών οχημάτων, με το Buckeye Bullet 2.5 που έπιασε 494 km/h το 2010.

Η ομάδα σχεδιάζει να γίνει κατασκευαστής της Formula E τη δεύτερη χρονιά της, φτιάχνοντας το δικό της μονοθέσιο. Θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα κίνησης βασισμένο σ’ αυτό των 3.000 ίππων που κινεί το νέο της αυτοκίνητο για ρεκόρ, το Venturi VBB-3.

«H Venturi είναι πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων για πάνω από μία δεκαετία και η Formula E μας παρέχει μια φανταστική ευκαιρία να βελτιώσουμε περαιτέρω τις προηγμένες τεχνολογίες μας μέσα από τους αγώνες, αγωνιζόμενοι παράλληλα σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Pastor.

«Μας δίνει επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα νέο αγωνιστικό θεσμό, με ένα πρότζεκτ που μοιράζεται πραγματικά τις αξίες της Venturi για καθαρή μετακίνηση, καινοτομία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης».

Η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα μονοθεσίων DAMS, οι αμερικανικές Andretti Autosport και Dragon Racing των IndyCars, η Super Aguri πρώην της F1, η υποστηριζόμενη από την Audi, Abt και η Virgin είναι ανάμεσα στις εννέα άλλες ομάδες που έχουν κάνει αίτηση συμμετοχής για το πρωτάθλημα του 2014/15.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ FORMULA E

  1. Drayson Racing Formula E Team (Μ. Βρετανία)
  2. China Racing Formula E Team (Κίνα)                          
  3. Andretti Autosport Formula E Team (ΗΠΑ)        
  4. Dragon Racing Formula E Team (ΗΠΑ)         
  5. e.dams Formula E Team (Γαλλία)        
  6. Super Aguri Formula E Team (Ιαπωνία)        
  7. Audi Sport ABT Formula E Team (Γερμανία)        
  8. Mahindra Racing Formula E Team (Ινδία)         
  9. Virgin Racing Formula E Team (Μ. Βρετανία)
    10. Venturi Formula E Team (Μονακό)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube