Πόσο θα πληρώνατε για μια σκουριασμένη Ferrari 308GT4 χωρίς κινητήρα; [video]

Πόσο θα πληρώνατε για μια σκουριασμένη Ferrari 308GT4 χωρίς κινητήρα; [video]

Mία σκουριασμένη Ferrari 308GT4 χωρίς κινητήρα αναζητά τον τολμηρό αγοραστή που θα διαθέσει γύρω στα €13.000 για να την αποκτήσει.

Τα αυτοκίνητα από το Meranello αποτελούν αντικείμενο πόθου για πολλούς. Απ' ό,τι φαίνεται όμως, η εικονιζόμενη Ferrari 308GT4 δεν είχε ποτέ την στοργή που της άξιζε.

Λέτε να βρεθεί κάποιος αρκετά φανατικός φίλος της ιταλικής φίρμας που θα μπορέσει να διαθέσει περίπου €13.000 για να αποκτήσει αυτή την σκουριασμένη και χωρίς μοτέρ, 308 GT4;

Θυμίζουμε ότι η Ferrari 308GT4 λανσαρίστηκε το 1969 με διάταξη καθισμάτων 2+2. Ήταν το πρώτο V8 της εταιρίας με τον σημερινό απόγονο της να είναι η F8 Tributo. Επίσης, αποτέλεσε εξαίρεση καθώς σχεδιάστηκε από τον σχεδιαστικό οίκο Bertone και όχι τον συνήθη ύποπτο Pininfarina. Αρχικά πωλήθηκε ως Dino, αλλά μετέπειτα το Maranello τοποθέτησε τα σήματα της Ferrari κάνοντας της μικρές αισθητικές επεμβάσεις.

Ferrari 308GT4

Στην καρδιά της χτυπούσε ένας 3λιτρος ατμοσφαιρικός V8 με μέγιστη ισχύ 255 PS, ενώ υπήρχε και η εκδοχή 208GT4 αποκλειστικά για την ιταλική αγορά και για φορολογικούς λόγους. 

Η Ferrari 308GT4 είναι από τις λιγότερο δημοφιλείς Ferrari καθώς επισκιάστηκε από άλλα μοντέλα την δεκαετία του 70” όπως η Dino 246GTS, 308GTB και 308GTS.

Mε τη μεταπολιτική αξία ιστορικών αυτοκινήτων να έχει συνεχώς αυξητική τάση το θέαμα ενός μοντέλου με το Cavalino Rampante να κυριεύεται από τη σκουριά είναι σπάνιο. Ακόμη και η τιμή των Ferrari 308GT4 έχουν τριπλασιαστεί την τελευταία 15ετία.

Αυτή η παραγκωνισμένη Ferrari διατίθεται στο eBay της Βρετανίας έναντι περίπου €13.000, όπως σημειώσαμε και παραπάνω. Δεδομένης της κατάστασης που βρίσκεται και της απουσίας του κινητήρα είναι σχεδόν απίθανο να προσπαθήσει κάποιος να την ανακατασκευάσει. 

Ferrari 308GT4

Ο κινητήρας της έχει αφαιρεθεί, έχει ανακατασκευαστεί πλήρως και πιθανότατα αξίζει περισσότερα χρήματα πλέον από τα υπόλοιπα σκουριασμένα και φθαρμένα μέρη της 308GT4.

Το αυτοκίνητο όμως μπορεί να είναι χρήσιμο σε άλλους ιδιοκτήτες 308GT4, οι οποίοι αναζητούν ανταλλακτικά όπως το τιμόνι και τα όργανα του ταμπλό που φαίνονται να είναι σε αποδεκτή κατάσταση. 

Πάντως, όλα είναι πιθανά στην αγορά των ιστορικών αυτοκινήτων. Θυμίζουμε ότι ένας συλλέκτης από την Τουρκία διέθεσε το ποσό των 250.000 δολαρίων για μια Dino 308GT4, η οποία είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τον Γάλλο καλλιτέχνη Bertrand Lavier.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube