Πόσο κοστίζει αυτό το Subaru Impreza 22B STI; [video]

Πόσο κοστίζει αυτό το Subaru Impreza 22B STI; [video]

Ένα σπάνιο παράδειγμα του κορυφαίου Subaru Impreza σε εργοστασιακή κατάσταση και με πολύ λίγα χιλιόμετρα στο οδόμετρο.

Αναμφίβολα το πιο ποθητό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είδαμε τελευταία είναι αυτό το Subaru Impreza 22B STI που διατίθεται προς πώληση στη σελίδα Appreciating Classics έναντι £295.000 (€324.000)!

Το αστρονομικό ποσό που απαιτείται για την απόκτησή του δικαιολογείται από τη σπανιότητα της συγκεκριμένης έκδοσης - παρήχθησαν μόλις 400 μονάδες για την Ιαπωνία και 24 για άλλες αγορές - αλλά και από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα του μοντέλου παραμένει σε εργοστασιακή κατάσταση με μόλις 436 km στο οδόμετρο!

Το αυτοκίνητο εισήχθη από την Ιαπωνία 1998 ως επένδυση, για αυτό και με εξαίρεση λίγες βόλτες στον έξω κόσμο, πέρασε ολόκληρη τη ζωή του μέσα σε γκαράζ. Ενδεικτικό είναι πως τα πλαστικά προστατευτικά στις πίσω θέσεις και τα αυτοκόλλητα στα πατήματα των μαρσπιέ, τα ελαστικά και τα φωτιστικά σώματα βρίσκονται ακόμα στη θέση τους!

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες και το βίντεο, το Impreza 22B STI μοιάζει όντως να βγήκε από χρονοκάψουλα, καθώς δεν υπάρχουν εμφανείς φθορές ούτε στο αμάξωμα αλλά ούτε και στις εσωτερικές επενδύσεις. Σύμφωνα με την αγγελία, ο νέος τυχερός ιδιοκτήτης θα παραλάβει το αυτοκίνητο με πλήρες service, ώστε να είναι 100% έτοιμο για χρήση (ή αποθήκευση).

Subaru Impreza 22B

Το Impreza 22B STI θεωρείται από πολλούς ως το κορυφαίο Subaru όλων των εποχών. Παρουσιάστηκε το 1998 ως μια επετειακή έκδοση του δίπορτου Impreza WRX STI με αφορμή την 40η επέτειο της Subaru και τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών στο WRC. Αισθητικά ξεχώριζε από τα υπόλοιπα STI χάρη στα φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά (+80 mm), το καπό με την εισαγωγή αέρα, τον εμπρός προφυλακτήρα με καπάκια STI εκεί που συνήθως βρίσκονταν οι προβολείς ομίχλης, τη ρυθμιζόμενη φτερούγα και τις μεγαλύτερες ζάντες 17".

Κάτω από το καπό, ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2,2 λίτρων απέδιδε 280 PS και 363 Nm σύμφωνα με τη Subaru, όμως όλοι γνωρίζουν πως τα πραγματικά νούμερα ήταν αρκετά υψηλότερα καθώς στην ιαπωνία ίσχυε το "Gentlemants Agreement" μεταξύ των κατασκευαστών). Χάρη στην αυξημένη ισχύ και το αγωνιστικού τύπου σύστημα τετρακίνησης της Subaru, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτούσε μόλις 5,7". Επιπλέον, διαφορετικό ήταν και το στήσιμο της ανάρτησης με ελατήρια Bilstein για ακόμα καλύτερο κράτημα.

Μπορεί τα £295.000 (€324.000) να ακούγονται πολλά για ένα Impreza ηλικίας 22 ετών, όμως είμαστε σίγουροι πως κάποιος συλλέκτης θα φανεί αρκετά πρόθυμος να το αποκτήσει καθώς μαζί του κουβαλά και ένα μεγάλο κομμάτι της ένδοξης αγωνιστικής ιστορίας της Subaru.

[Πηγή: Appreciating Classics]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube