Πόσες βελονιές έχει το τιμόνι της Bentley Flying Spur; [video]

Πόσες βελονιές έχει το τιμόνι της Bentley Flying Spur; [video]

Γιατί η Bentley λέει ότι το εσωτερικό του αυτοκινήτου της είναι το πιο περίπλοκο που έχει σχεδιαστεί ποτέ.

H νέα Bentley Flying Spur, έχει σύμφωνα με την εταιρεία το πιο  περίπλοκο εσωτερικό που έχει σχεδιάσει ποτέ. Κάθε Flying Spur που βγαίνει από το εργοστάσιο διαθέτει περισσότερα από 350 μοναδικά κομμάτια από δέρμα που κοσμούν 60 μέρη, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εσωτερικών επιφανειών του πολυτελούς αυτοκινήτου.

Πάνω από 3 χιλιόμετρα ειδικού νήματος έχουν χρησιμοποιηθεί για ενωθούν όλα αυτά τα κομμάτια.

leat

Το δέρμα που χρησιμοποιεί η Bentley προέρχεται αποκλειστικά από ταύρους εκτροφής βόρειας Ευρώπης και είναι υποπροϊόν της βιομηχανίας κρέατος και οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 14 χρωματισμούς.

Στο ειδικό τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με τις δερμάτινες επενδύσεις, δεν μπορείς να εργαστείς, αν προηγουμένως δεν έχεις περάσει από αυστηρή εκπαίδευση που διαρκεί πέντε μήνες.

Και αυτό διότι οι τεχνικές που απαιτούνται για την κατασκευή των εσωτερικών χώρων της Bentley υπακούουν στις πιο αυστηρές προδιαγραφές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Bentley Flying Spur [video]

Το τιμόνι της Flying Spur είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό. Διαθέτει πέντε μέτρα νήμα που περνάει από 352 τρύπες για να δημιουργήσει 168 διακριτικές διασταυρούμενες ραφές. Ένας εξειδικευμένος τεχνίτης της Bentley χρειάζεται τρεισήμισι ώρες για να ράψει ένα μόνο τιμόνι της Flying Spur. Ομοίως, τα καθίσματα του αυτοκινήτου απαιτούν όχι λιγότερο από 12 ώρες για να ραφτούν στο χέρι και το κάθε ένα από αυτά 5.103 βελονιές.

lea

Την κίνηση της μεγάλης, σπορ βρετανικής μπερλίνας έχει αναλάβει ένας 6λιτρος διτούρμπινος κινητήρας W12 TSI που αποδίδει μέγιστη ισχύ 635 PS και μέγιστη ροπή 900 Nm. To θηριώδες μοτέρ συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν της ZF και εκτοξεύει τη Flying Spur από στάση στα 100 km/h σε 3,8” και σε μάξιμουμ ταχύτητα 333 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube