Πώς θα ήταν η Lancia Ypsilon σε αμάξωμα Mazda MX-5; [video]

Πώς θα ήταν η Lancia Ypsilon σε αμάξωμα Mazda MX-5; [video]

Μπορεί η επιστροφή της Lancia Ypsilon να μην περιλαμβάνει ρόουντστερ αμάξωμα, αλλά πιστεύουμε ότι θα έκανε τη διαφορά.

Lancia Ypsilon

Η Lancia Ypsilon μάς ξανασυστήνεται και ταυτόχρονα αναβιώνει την ιστορική ιταλική φίρμα. Θα ακολουθήσει η crossover Gamma το 2026 κι η χάτσμπακ Delta το 2028.

Παρόλα αυτά, οι φανατικοί της φίρμας δεν ικανοποιούνται μόνο από τη νέα Lancia Ypsilon κι επιθυμούν την επαναφορά πιο σπορ μοντέλων, όπως η Stratos, η Fulvia ή η Aurelia Spider.

Μηχανικά μέρη από Mazda Miata με ιταλικό στιλ; Θα μπορούσε να συμβεί, δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά 

Την τελευταία αναβίωσε ένας ιδιώτης και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πανέμορφο. Εμπνεύστηκε από τη συνεργασία της FIAT με τη Mazda, που μας χάρισε το FIAT 124 Spider

Lancia Ypsilon

Θα μπορούσε όντως να υπάρξει ένα αντίστοιχο μοντέλο; Ο όμιλος Stellantis δεν έχει κατάλληλη πισωκίνητη πλατφόρμα για μια τέτοια δημιουργία, οπότε μόνο μέσω συνεργασίας θα μπορούσαμε να δούμε μια ξεσκέπαστη Lancia Ypsilon. Ή ενδεχομένως μια σύγχρονη Aurelia Spider.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ξανά στους δρόμους η Lancia Aurelia

Τόσο το μπροστινό, όσο και το πίσω μέρος μοιάζουν ισορροπημένα κι ελκυστικά. Στο μπροστινό μέρος, βρίσκουμε τη φωτιζόμενη μάσκα Calice με τους προβολείς LED τοποθετημένους στις γωνίες του πελώριου καπό. 

Lancia Ypsilon

Τα στρογγυλά πίσω LED φώτα κι η ενσωματωμένη αεροτομή δείχνουν απόλυτα ταιριαστά. Τα γυαλιστερά μαύρα φτερά σε στιλ crossover έρχονται όντως από τη νέα Lancia Ypsilon και μπορεί θεωρητικά να μην είναι κατάλληλα για ένα ρόουντστερ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζουν με τους καθρέφτες και το πλαίσιο του παρμπρίζ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μερακλής φτιάχνει κλασική Lancia με βάση το Mazda MX-5

Οι φανταστικές αποδόσεις έχουν αναδιπλούμενη μαλακή οροφή και πράγματι, στις καρδιές των φανατικών Miatάκηδων, αυτή είναι η αυθεντική οροφή για το αγαπημένο τους μοντέλο.

Lancia Ypsilon

Η Lancia θα έπρεπε να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο μιας ανοιχτής έκδοσης. Πριν ούτε μήνα είχαμε φιλοξενήσει την αντίστοιχη πρόταση της X-Tomi Design, η οποία είχε χώρο και για πίσω επιβάτες. 

Ένα πρωτότυπο θα σφυγμομετρούσε τις αντιδράσεις του αγοραστικού κοινού, ώστε να παρθεί μια βιώσιμη εμπορικά απόφαση. Προς στιγμήν, η νέα Lancia Ypsilon θα κυκλοφορήσει μόνο με 5θυρο αμάξωμα, ενώ περιμένουμε και μια σπορ έκδοση HF, με απόδοση πέριξ των 240 ίππων. Θα αποτελέσει αντίπαλο «δέος» του Alpine Α290.

Lancia Ypsilon

Αυτή τη στιγμή, μια σύγχρονη ξεσκέπαστη Lancia Aurelia ακούγεται μάλλον απίθανο να υπάρξει. 

Ωστόσο, εάν η «Αναγέννηση» της Lancia πάει καλά και φέρει τα επιθυμητά οικονομικά αποτελέσματα, η ιταλική εταιρεία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο προσθήκης περισσότερων μοντέλων στο χαρτοφυλάκιό της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube