Πώς θα ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία χωρίς τις μητέρες; [video]

Πώς θα ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία χωρίς τις μητέρες; [video]

Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας η Chrysler μας υπενθυμίζει τη συνεισφορά κάποιων μαμάδων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Και πώς θα ήταν τα πράγματα χωρίς αυτές.

Η Chrysler έχει δημοσιεύσει πολλά video πρόσφατα για την προώθηση του νέου μίνιβαν Pacifica. Το τελευταίο είναι αφιερωμένο στη Γιορτή της Μητέρας.

Με αφορμή την ξεχωριστή αυτή ημέρα και με όχημα το Pacifica, η Chrysler μας υπενθυμίζει ότι χρωστάμε πολλά στις μητέρες για την όμορφη, πρακτική και ασφαλή μορφή των αυτοκινήτων του σήμερα. Το video κάνει ξεχωριστή αναφορά στην Charlotte Bridgwood, μητέρα ενός παιδιού, η οποία είχε πατεντάρει το μακρινό 1917 τον πρώτο υαλοκαθαριστήρα παρμπρίζ.

Η Αυστροαμερικανή ηθοποιός και εφευρέτρια Hedy Lamarr –μητέρων τριών παιδιών– ήταν επίσης πρωτοπόρος στο πεδίο της ασύρματης επικοινωνίας, εξελίσσοντας την τεχνολογία “spread spectrum”, βάζοντας έτσι τις βάσεις για τα μεταγενέστερα συστήματα GPS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια γυναίκα σπάει το ρεκόρ Top Fuel Dragster [video]

Η Chrysler μνημονεύει επίσης την Margaret Wilcox, μητέρα πέντε παιδιών, η οποία είχε σχεδιάσει το πρώτο σύστημα θέρμανσης. Πήρε έγκριση για την πατέντα της τον Νοέμβριο του 1893 και αποτέλεσε τη βάση των συστημάτων θέρμανσης αερισμού που φτάνουν ως και τη σύγχρονη εποχή. Αυτή δεν ήταν η μόνη της εφεύρεση, αφού είχε καταθέσει πατέντες επίσης για πλυντήριο ρούχων και πιάτων.

Τελευταία αναφέρεται η Helene Rother, μητέρα ενός παιδιού, η πρώτη σχεδιάστρια αυτοκινήτου. Εργάστηκε για την General Motors πριν πάει στην Nash Motors σε ρόλο συμβούλου. Η Rother ανταποκρίθηκε σε συγκεκριμένες πολύ χειροπιαστές ανάγκες, τις οποίες περιγράφει η ίδια: «Όπου κι αν πήγαινα, οι γυναίκες ζητούσαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο θα μπορούσαν να μπαίνουν χωρίς να δείχνουν γελοίες, με καθίσματα στα οποία θα μπορούν να ακουμπήσουν πίσω την πλάτη άνετα και επενδύσεις που θα μπορούν να πλύνουν». Από αυτό άντλησε την έμπνευση της για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου με στιλάτο και ταυτόχρονα πρακτικό εσωτερικό. 

[Πηγή Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube