Δείτε πώς μια γυναίκα έσπασε το ρεκόρ Top Fuel Dragster [video]

Δείτε πώς μια γυναίκα έσπασε το ρεκόρ Top Fuel Dragster [video]

Η Leah Pritchett έγινε επίσημα ο πιο γρήγορος άνθρωπος του κόσμου στην επιτάχυνση από στάση. Δείτε πώς τα κατάφερε.

Την περασμένη Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, η 29χρονη Leah Pritchett από την California έσπασε το εθνικό ρεκόρ ΗΠΑ στην κορυφαία κατηγορία ντράγκστερ Top Fuel.

Για λόγους ασφαλείας, λόγω των εξωπραγματικών ταχυτήτων, οι αγώνες ντράγκστερ των κορυφαίων κατηγοριών δεν γίνονται πλέον στο 1/4 του μιλίου (0-402 m), αλλά στα 0-1.000 πόδια (0-304,8 m). Και η Pritchett, στο πλαίσιο των αγώνων Arizona Nationals της ομοσπονδίας NHRA, κάλυψε την απόσταση αυτή από στάση στον απίστευτο χρόνο των 3,658” με ταχύτητα εξόδου 529,91 km/h!

Κάποιοι σνομπάρουν τους αγώνες ντράγκστερ λέγοντας ότι παραείναι απλοϊκοί. Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο να διατηρείς έναν κινητήρα 11.000 ίππων στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, ούτε βέβαια να κρατάς το θηριώδες μηχάνημα των 8 μέτρων στην ευθεία με ταχύτητες που κανένας άλλος αγωνιζόμενος –σε F1, IndyCar, NASCAR ή Le Mans– δεν θα πλησιάσει ποτέ.

Στο παρακάτω video δεν θα δείτε απλά την Pritchett να σπάει το ρεκόρ, αλλά θα παρακολουθήσετε και όλη την τελετουργία της προετοιμασίας που προηγήθηκε. Η Leah δεν μπαίνει στο Top Fuel dragster, απλά δένεται και ξεκινά, αλλά πρώτα τσεκάρει μια σειρά από λειτουργίες και συστήματα, οι μηχανικοί της εμπλέκουν την εξωτερική μίζα για να πάρει μπροστά ο κινητήρας και, φυσικά, η οδηγός προετοιμάζει τα λάστιχά της και την πίστα με το απαραίτητο και πάντα θεαματικό burnout.

[Πηγή: Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube