Πώς ένα... παγωτό, ξεσήκωσε τους Κινέζους κατά της ΜΙΝΙ [video]

Πώς ένα... παγωτό, ξεσήκωσε τους Κινέζους κατά της ΜΙΝΙ [video]

Η MINI αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό στην έκθεση της Σαγκάης, καθώς κατηγορήθηκε για... ρατσιστική συμπεριφορά!

Το είδαμε και αυτό. Η ΜΙΝΙ ζητά συγγνώμη από τους επισκέπτες του περιπτέρου της στο Σαλόνι της Σαγκάης, καθώς κατηγορήθηκε ότι οι εργαζόμενοι στο περίπτερο κερνούσαν παγωτό μόνο τους ξένους επισκέπτες και όχι τους Κινέζους!

Η ΜΙΝΙ, μετά από χιλιάδες δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Weibo, λέγοντας πως το περιστατικό οφείλεται ίσως στην όχι και τόσο καλή εκπαίδευση των εργαζομένων στο περίπτερό της. 

Το θέμα «BMW Mini» έγινε το δεύτερο θέμα με τις περισσότερες αναζητήσεις στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo της Κίνας, με πάνω από 93 εκατομμύρια προβολές με τους χρήστες να αναδημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο, μαζί με αρνητικά σχόλια, ενός περιστατικού που ανέφεραν ότι έλαβε χώρα την Τετάρτη.

Σε ένα βίντεο φαίνονται δύο Κινέζοι εργαζόμενοι στο περίπτερο της ΜΙΝΙ να λένε σε μερικούς ντόπιους επισκέπτες ότι το δωρεάν παγωτό είχε τελειώσει, ενώ λίγα λεπτά αργότερα προσφέρουν ένα μεγάλο κύπελλο σε έναν δυτικό επισκέπτη.

Δημοσιεύματα θέλουν τη ΜΙΝΙ να δηλώνει πως στο περίπτερο είχε τελειώσει η διανομή 300 μερίδων παγωτού που προορίζονταν για τους επισκέπτες όταν συνέβη το περιστατικό και ότι ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο να παίρνει το κύπελλο με το παγωτό ήταν εργαζόμενος της BMW.  

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται, πως οι εργαζόμενοι στα περίπτερα της BMW και της ΜΙΝΙ στο Σαλόνι της Σαγκάης, είναι εποχικοί υπάλληλοι που προσλαμβάνονται μόνο για τις ανάγκες της περιόδου που διαρκεί η έκθεση. 

Οι Κινέζοι είναι γενικώς πολύ ευαίσθητοι σε τέτοιες συμπεριφορές. Να θυμίσουμε πως το 2019 η Dolce & Gabbana είδε τις πωλήσεις στην Κίνα να πέφτουν ραγδαία μετά από μια διαφημιστική καμπάνια που αποδοκιμάστηκε ως ρατσιστική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ιταλική μάρκα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη μιλώντας για μια «πολιτιστική παρεξήγηση».

Δείτε το βίντεο μετά το οποίο ξεσηκώθηκε θύελλα κατά της ΜΙΝΙ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube