Porsche Taycan: 0-145-0 km/h πάνω σε αεροπλανοφόρο! [video]

Porsche Taycan: 0-145-0 km/h πάνω σε αεροπλανοφόρο! [video]

Πολύ θεαματικός τρόπος για να δείξεις πόσο καλά επιταχύνει και φρενάρει το ηλεκτρικό σπορ σεντάν.

Η Porsche Taycan  παρουσιάζεται επίσημα μεθαύριο, 4/9, οπότε αυτή είναι μάλλον η τελευταία φορά που τη βλέπετε καμουφλαρισμένη.

Το ηλεκτρικό σπορ σεντάν βρέθηκε πάνω στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Hornet για μια αντισυμβατική επίδειξη επιτάχυνσης-φρένων, που μάλιστα συμπίπτει και με την αμερικανική… «ημέρα του εργάτη».

Το 27.500 τόνων αεροπλανοφόρο ήταν αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί για την περισυλλογή των αστροναυτών στις αποστολές Apollo 11 και Apollo 12. Εδώ, αντί των διαστημικών θαλαμίσκων, στο κατάστρωμά του ανέβηκε η ηλεκτρική Porsche με την επαγγελματία οδηγό αγώνων Shea Holbrook στο τιμόνι. Με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού launch control, η 29χρονη Αμερικανίδα έπιασε από στάση τα 145,77 km/h (90,58 mph) σε μόλις 128,6 m και ανέβηκε στο πεντάλ του φρένου για να προλάβει να σταματήσει πριν πέσει πάνω το οδόφραγμα που είχε στηθεί ώστε να την εμποδίσει να βουτήξει στη θάλασσα αν κάτι δεν πήγαινε καλά.

Χάρη στα πανίσχυρα carbon-κεραμικά φρένα, η Taycan χρειάστηκε 94,2 m για να ακινητοποιηθεί, φτάνοντας τελικά 30 m πριν από το τέλος του διαδρόμου. Η όλη διαδικασία του 0-90-0 mph πήρε μόλις 10,17”, μια εντυπωσιακή επίδοση αν ληφθεί υπόψη και η ανομοιόμορφη επιφάνεια του καταστρώματος αποπροσγείωσης, μήκους 265 m.

H Taycan, που πρόσφατα σημείωσε ρεκόρ 4θυρων ηλεκτροκίνητων στο Nürburgring, αποδίδει κανονικά πάνω από 600 άλογα, τα οποία μπορεί να ξεπεράσουν και τα 700 αν ενεργοποιηθεί η λειτουργία overboost που διαρκεί έως 2,5”. Η ροπή ξεπερνά τα 1.000 Nm, αλλά και το βάρος του αυτοκινήτου δεν είναι ευκαταφρόνητο, στα 2.250 kg.

H παρουσίαση της Taycan, μεθαύριο Τετάρτη, θα γίνει ταυτόχρονα σε ξεχωριστές εκδηλώσεις στη Γερμανία, την Κίνα και τον Καναδά, τις οποίες θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε σε livestream.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube