Porsche: Ρεκόρ στο ’Ring, με… τρέιλερ! [video]

Porsche: Ρεκόρ στο ’Ring, με… τρέιλερ! [video]

Η Panamera Turbo ρυμουλκούσε «τροχόσπιτο» που είχε μέσα ένα ιστορικό… τρακτέρ Porsche!

Η φήμη της Nürburgring Nordschleife είναι τόσο μεγάλη, που όλοι θέλουν ένα ρεκόρ εκεί. Ξέραμε για το απόλυτο ρεκόρ, το ρεκόρ μοντέλων παραγωγής, αυτό των τετράθυρων και το άλλο των προσθιοκίνητων. Τώρα θεσπίστηκε κι ένα για ρυμουλκό και τρέιλερ!

Στο όλο εγχείρημα συμμετείχαν δύο Porsche: Μια Panamera Turbo Sport Turismo ως ρυμουλκό όχημα, που τραβούσε ένα τροχόσπιτο Moetedfindt FTP235, μέσα στο οποίο βρισκόταν ένα ιστορικό τρακτέρ Porsche Junior 108 της δεκαετίας του 1950.

Το video του επιτεύγματος ανέβασε με περηφάνια στο YouTube η Moetedfindt. Κι αν ο χρόνος γύρου στο 12’ 06” δεν σας εντυπωσιάζει, μάθετε ότι έγινε με όριο ταχύτητας 120 km/h λόγω του τροχόσπιτου.

Το video είναι μονταρισμένο και δεν δείχνει ολόκληρο το γύρο on-board, πάντως δεν παύει να έχει ενδιαφέρον. Στο τιμόνι της Panamera «στέισον» ήταν ο παλιός Γερμανός αγωνιζόμενος, παρουσιαστής TV (στο Motorvision) και σπεσιαλίστας των Porsche και του Nürburgring, Patrick Simon.

To επίτευγμα θα πρέπει να απογοήτευσε λιγάκι τους ανθρώπους της Jaguar, που πίστευαν ότι είχαν κλείσει τη χρονιά στο ’Ring με το ρεκόρ τετράθυρων που πέτυχαν τις προάλλες με την XE SV Project 8 των 600 ίππων.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Jaguar XE SV Project 8 είναι το ταχύτερο τετράπορτο στο Ring [video]

Τώρα, περιμένουμε να ανοίξει το 2018 με δύο προσπάθειες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα: Η μία είναι της Koenigsegg, που είχε το γνωστό ατύχημα πέρσι με την One:1 όταν χάλασε το ABS της. Η δεύτερη είναι εκείνη της Chevrolet με τη νέα Corvette ZR1 των 750 ίππων.

[Πηγή: Bridge to Gantry]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube