Στόχος κάτω από 7’ στο ’Ring για τη Chevy Corvette ZR1 [videos]

Στόχος κάτω από 7’ στο ’Ring για τη Chevy Corvette ZR1 [videos]

H Chevrolet θέλει την Corvette ZR1 των 765 PS να γράφει κάτω από 7’ στο Nürburgring και να γίνεται το ταχύτερο αμερικανικό αυτοκίνητο εκεί μέσα.

Nordschleife δεν αποτελεί ένα άγνωστο πεδίο για την νέα Corvette ZR1, καθώς το αυτοκίνητο εξελίχτηκε εκεί.

Επιπλέον, τα τελικά πρωτότυπα σαφώς και έδειξαν στη Chevrolet τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και επίσης σαφώς θα επεχείρησε και κομματιαστά να συνθέσει ένα χρόνο για να δουν ότι συνιστά «αθροιστικά» μια επίδοση κάτω από τα επτά λεπτά.

Και το λέμε αυτό, διότι οι κανονισμοί του ’Ring επιτρέπουν σε κάθε κατασκευαστή να δοκιμάζει την τύχη του σε συγκεκριμένες στεγνές ημέρες της σεζόν. Η Chevrolet είχε μία και μόνη ευκαιρία να παίξει με αυτό την προηγούμενη χρονιά και αυτή πρόκρινε την Camaro ZL1 1LE [βλ. video], μιας και βρισκόταν σε πιο προχωρημένο στάδιο εξέλιξης από την ZR1.

Από τη στιγμή που ο χρόνος στο Nürburgring, ό,τι και να λένε οι πολέμιοι και επικριτές του, αποτελεί ένα είδος σημείου αναφοράς για τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου είναι λογικό κάποιους κατασκευαστές να τους αφορά και να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα και κάποιους άλλους όχ. Για παράδειγμα, στο Nordschleife ήρθε η Lamborghini για να προμοτάρει το αεροδυναμικό σύστημα ALA της Huracán Performante, το ίδιο έκανε και η Porsche για να αποδείξει πόσο ψηλά έχουν φτάσει οι 911.

Αυτή τη στιγμή πάντως γνωρίζουμε ότι η Chevrolet δεν κρατά κλειστά τα χαρτιά της και δηλώνει διά μέσου του Tadge Juechter, τεχνικού επικεφαλής για την Corvette, ότι η επίτευξη ενός καλού χρόνου δεν αποτελεί προτεραιότητα για την αμερικανική εταιρεία. Και δεν αποτελεί προτεραιότητα κατά δήλωση του ιδίου, διότι το αυτοκίνητο θα λανσαριστεί εμπορικά την προσεχή άνοιξη, οπότε έχουν καιρό στη διάθεσή τους για να επιχειρήσουν να κατέβουν κάτω από τα 7’.

Ένας τέτοιος χρόνος θα έκανε την C7 ZR1 καμιά 20ριά δευτερόλεπτα ταχύτερη από τη C6 ZR1 που έχει γράψει 7’ 19” 63 το 2011. [βλ. video] Η διαφορά είναι αν μη τι άλλο αναμενόμενη, καθώς η νέα Corvette είναι πάνω από 115 άλογα ισχυρότερη, με ενεργό και πολύ πιο έξυπνο αεροδυναμικό πακέτο και φυσικά με λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2, που δίνουν σαφέστατο πλεονέκτημα στις στροφές έναντι αυτών πριν από έξι χρόνια.

Και βέβαια με χρόνο κάτω από τα επτά λεπτά, η νέα ZR1 θα γίνει μόλις ταχύτερη από το Dodge Viper ACR [βλ. video κάτω] στο ’Ring και ταυτόχρονα το ταχύτερο αμερικανικό αυτοκίνητο στην Πράσινη Κόλαση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube