Πονάει η ψυχή σου με τo crash test της Koenigsegg Regera [video]

Πονάει η ψυχή σου με τo crash test της Koenigsegg Regera [video]

Είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό. Από την άλλη, δύσκολα αντέχεις να βλέπεις αυτό το μηχανολογικό κόσμημα να διαλύεται. Έστω κι αν είναι για χάρη της ασφάλειας.

Μια ανθρακονημάτινη Koenigsegg Regera γίνεται κομμάτια, θυσία στο βωμό της ασφάλειας. Όταν βλέπεις συμβατικά αυτοκίνητα να υποβάλλονται σε crashtests δεν είναι παρά μια τυπική διαδικασία. Εδώ, όσο να ‘ναι, πονάει λίγο παραπάνω.

Η παραγωγή της Koenigsegg είναι μόλις 80 κομμάτια και η τιμή του αυτοκινήτου είναι 1,9 εκατομμύρια δολάρια. Τίποτα από τα δύο δεν εμπόδισε την σουηδική εταιρεία να υποβάλλει το hypercar σε  ένα crashtest. Με αφορμή την συμπλήρωση ενός εκατομμυρίου ακολούθων στο Instagram, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο αλλά εντυπωσιακό video από την διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα ρεκόρ 0-400-0 km/h και άλλα τέσσερα ρεκόρ για την Koenigsegg

Στα πλάνα φαίνεται ξεκάθαρα η ακαμψία της ανθρακονημάτινης δομής. Είναι μια ευκαιρία να δούμε και όλοι εμείς πως ακριβώς απορροφά τη σύγκρουση μια τέτοια κατασκευή, που δεν παραμορφώνεται με τον ίδιο τρόπο όπως τα ατσάλινα ή τα αλουμινένια σασί. Βλέπουμε και κάποια  ακόμη πιο… ιδιαίτερα test, όπως για παράδειγμα τι γίνεται αν χτυπήσεις τον εμπρός προφυλακτήρα με ένα σφυρί. Και πώς γίνεται να μην υπάρχει ούτε μία γρατζουνιά. Βλέπουμε επίσης το πάτωμα να δοκιμάζεται σκληρά, με χτυπήματα όπως αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν στα σαμαράκια μείωσης ταχύτητας των δρόμων ή τα κερμπ της πίστας. Μια δουλειά που έχει πλάκα, είναι αυτή του μηχανικού που κοπανάει τις διεδρικές πόρτες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube