Νέο ρεκόρ 0-400-0 km/h και άλλα τέσσερα ρεκόρ για την Koenigsegg Agera RS [videos]

Νέο ρεκόρ 0-400-0 km/h και άλλα τέσσερα ρεκόρ για την Koenigsegg Agera RS [videos]

Δείτε το run με το νέο ρεκόρ για τα 0-400-0 km/h και διαβάστε για τα πέντε ρεκόρ που κατέρριψε η Agera RS.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική Πολιτεία της Nevada είχε την τιμητική  της, καθώς στα εδάφη της η Agera RS έθεσε εκ νέου πέντε ρεκόρ ταχύτητας, τρία από τα οποία κρατούσαν από τη δεκαετία του ’30!

Το θηρίο της Koenigsegg όχι μόνο κατόρθωσε να θέσει εκ νέου το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής με 446, 97 km/h, αλλά σημείωσε ακόμη τέσσερα νέα ρεκόρ. Όπως σαφώς θα θυμόσαστε, το Agera RS είναι πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στη διαδικασία 0-400-0 km/h, αλλά ο χρόνος των 36” 44 που πιστοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο σε ένα πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Δανία έχει πλέον ξεπεραστεί. Κι αυτό διότι το σουηδικό σούπερκαρ έγραψε χρόνο 33” 29, βελτιώνοντας το δικό του ρεκόρ στην προσπάθειά του στον εθνικό δρόμο Las Vegas- Pahrump, στη Nevada. Οπότε, σημειώστε ρεκόρ Νο 2.

Το ρεκόρ Νο 3 αφορά την υψηλότερη μέση ταχύτητα σε διάστημα ενός χιλιομέτρου, με το Agera RS να πετυχαίνει 445,54 km/h. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο το προηγούμενο ρεκόρ ίσχυε από το 1938(!), όταν μια τροποποιημένη Mercedes-Benz W125 με τον Rudolf Caracciola στο τιμόνι είχε πετύχει 432,7 km/h σε γερμανική autobahn.

Το τέταρτο ρεκόρ αφορά την υψηλότερη μέση ταχύτητα σε διάστημα ενός μιλίου (1.609 m) για την οποία απόσταση η Agera RS στα χέρια του εργοστασιακού οδηγού της Koenigsegg, του Niklas Lilja, πέτυχε 444,66 km/h. Για την ίδια μέτρηση, πάλι Mercedes-Benz W125 Rekordwagen και Rudolf Caracciola είχαν γράψει πριν από 80 χρόνια ταχύτητα 432,4 km/h. Να θυμίσουμε εδώ ότι στην προσπάθεια για το ίδιο ρεκόρ και ενώ το κατείχε ήδη, σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 1938 ο Bernd Rosemeyer με το Auto Union Streamliner.

Το ρεκόρ Νο 5 αφορά την υψηλότερη ταχύτητα που έχει επιτευχθεί σε δημόσιο δρόμο με το Agera RS με 457,49 km/h να εκθρονίζει το Mercedes-Benz Rekordwagen με τα 432,7 km/h το 1938.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκάλυψη: Νέο Hennessey Venom F5 με 1.600 άλογα [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Hennessey Venom F5 πάει για 480+ km/h [videos]

O Christian von Koenigsegg δήλωσε ότι η Agera RS θα μπορούσε να πετύχει ακόμη υψηλότερη ταχύτητα σε αποξηραμένες αλμυρές λίμνες ή σε ιδιωτικές πίστες. Ενώ είπε επίσης ότι αυτή είναι η ανώτατη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει το αυτοκίνητό του σε δημόσιο δρόμο. Πάντως αξίζει να θυμόμαστε ότι η Agera RS δεν είναι το τοπ της γκάμας της σουηδικής εταιρείας, ρόλος που κατέχει η Regera. Οπότε μην απορήσετε αν για οποιοδήποτε λόγο απαντήσει η Hennessey ή η Bugatti, o Koenigsegg εμφανίσει το Regera ως άσσο από το μανίκι για ανταπάντηση.

[Πηγή Koenigsegg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube