Έκθεση Γενεύης: Koenigsegg Regera με 1.500 PS

Έκθεση Γενεύης: Koenigsegg Regera με 1.500 PS

Αυτή είναι η απάντηση της Koenigsegg στην Bugatti Chiron. Η Regera αποδίδει 1.500 PS και έχει τελική πάνω από 400 km/h

H Koenigsegg παρουσίασε σήμερα στην Έκθεση της Γενεύης την εργοστασιακή έκδοση του hypercar των 400 km/h με το όνομα Regera.

Προηγήθηκε το πρωτότυπο με το ίδιο όνομα (Regera concept), με το οποίο το μοντέλο παραγωγής έχει παρόμοια σχεδίαση αλλά υποβλήθηκε σε μια μακρά και «εντατική περίοδο εξέλιξης, δοκιμών και πιστοποίησης». Αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν περίπου 3.000 αλλαγές σε σχέση με το αρχικό μοντέλο.

Η Koenigsegg έδωσε στη δημοσιότητα μετρημένες στα δάχτυλα επίσημες φωτογραφίες. Ανακοίνωσε ότι το μοντέλο παραγωγής θα έχει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα ασύρματο φορτιστή κινητού τηλεφώνου και σύστημα infotainment συμβατό με Apple CarPlay.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 5λιτρος V8 με δύο τούρμπο, ο οποίος συνεργάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ και ένα πρωτότυπο σύστημα άμεσης μετάδοσης που καταργεί το παραδοσιακό κιβώτιο ταχυτήτων. Η Koenigsegg είναι αρκετά φειδωλή όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ανακοινώνει απλώς ότι «υπάρχει ένα μηχανισμός πατιναρίσματος που χρησιμοποιεί υδραυλική σύμπλεξη ώστε να μεταδώσει τη ροπή σε μεσαίες και υψηλές στροφές κατά τη διάρκεια βίαιης επιτάχυνσης. Αυτό επιτρέπει στον κινητήρα εσωτερικής καύσης να στροφάρει πιο άμεσα και να επιταχύνει σαν να έχεις μόλις κατεβάσει σχέση σε ένα κλασικό κιβώτιο».



Χάρη στο προηγμένο τεχνολογικά υβριδικό σύστημα, η Regera αποδίδει περισσότερους από 1.500 PS και 203,9 kgm ροπής. Αυτό επιτρέπει στη Regera να εκτοξεύεται από στάση στα 100 km/h σε 2,8”, στα 200 km/h σε 6,6” και στα 300 km/h σε 10,9”. Αν έχει αρκετό χώρο η Regera μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 400(!) km/h σε περίπου 20 δευτερόλεπτα! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως η Regera θα είναι το hypercar που θα κάνει τη νέα Bugatti Chiron να ιδρώνει.

Η Koenigsegg αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την τιμή της Regera. Αρκέστηκε μόνο να δηλώσει πως ήδη έχει λάβει αρκετές παραγγελίες...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube