Πωλείται το Limo-Jet: μια λιμουζίνα με καμπίνα αεροσκάφους!

Πωλείται το Limo-Jet: μια λιμουζίνα με καμπίνα αεροσκάφους!

Σε δημοπρασία η πιο περίεργη λιμουζίνα στον κόσμο η οποία βασίζεται σε learjet και χρησιμοποιεί κινητήρα από φορτηγό!

Η αλήθεια είναι πως ανεξάρτητα αν ζεις στην Αθήνα ή στο Las Vegas, δεν βλέπεις συχνά να κυκλοφορούν στους δρόμους λιμουζίνες που μοιάζουν με αεροσκάφη - πόσο μάλλον το μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που βασίζεται σε κουβούκλιο από Learjet! Ο λόγος για το Limo-Jet το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 και τώρα διατίθεται προς πώληση μέσω δημοπρασίας του οίκου Mecum Auctions.

Η κατασκευή του περίεργου αυτού οχήματος διήρκεσε 2 χρόνια και κόστισε πάνω από $1.000.000 σύμφωνα πάντα με τους δημιουργούς του. Το αλουμινένιο αμάξωμα με τα μικρά παράθυρα, το μυτερό ρύγχος και το πίσω πτερύγιο έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα ατσάλινο σασί ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στο νέο του ρόλο. Το συνολικό μήκος φτάνει τα 12,81 μέτρα, το πλάτος είναι 2,44 μέτρα ενώ το βάρος αγγίζει τους 5 τόνους!

Όπως θα έχετε καταλάβει ήδη από την απουσία φτερών, το Limo-Jet δεν πετάει, όμως κινείται με άνεση στο έδαφος χάρη στους τροχούς 28" και τον θηριώδη κινητήρα V8 8,1 λίτρων από φορτηγό της General Motors. Παρόλα αυτά, τα εξωτερικά ηχεία που βρίσκονται ενσωματωμένα στις τουρμπίνες, στο προφίλ και στην ουρά, μπορούν να εκπέμπουν ήχο από κινητήρα αεροσκάφους, κάνοντας ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του οχήματος στους δρόμους.

Limo Jet

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετέτρεψαν ένα Learjet σε λιμουζίνα! [video]

Στο εσωτερικό υπάρχει χώρος για έως και 18 επιβάτες στον πλευρικό καναπέ (με ενσωματωμένες ζώνες), πληθώρα από οθόνες, πολύχρωμος φωτισμός στο πάτωμα, την οροφή και τα πλευρικά τοιχώματα, πανίσχυρο ηχοσύστημα 17.000 watt και ειδικός χώρος για τα ποτά.

Είναι ξεκάθαρο πως το Limo-Jet σχεδιάστηκε για πάρτυ, και σίγουρα θα χαρίσει μια μοναδική εμπειρία σε όσους το χρησιμοποιήσουν. Μόνο και μόνο η είσοδος στην καμπίνα μέσω της πόρτας αεροπορικού τύπου είναι κάτι που δεν μπορεί να σου παρέχει καμία άλλη λιμουζίνα.

Limo Jet

Ο οδηγός δεν θα μείνει παραπονεμένος, καθώς από το "πιλοτήριο" έχει πρόσβαση σε χειριστήρια οροφής αεροπορικού τύπου, ειδικό μικρόφωνο για να επικοινωνεί με τους επιβάτες και 4 οθόνες με κάμερες περιμετρικά του οχήματος για ευκολότερο παρκάρισμα και έλεγχο.

Το Limo-Jet θα δημοπρατηθεί στην εκδήλωση Mecum Indy 2020 μεταξύ 23-28 Ιουνίου 2020. Μαζί με τη λιμουζίνα, ο νέος της ιδιοκτήτης θα πάρει δώρο και ένα Chevrolet Silverado 2500HD με ειδικό τρέιλερ, έτσι ώστε να μπορεί να τη ρυμουλκεί σε όποιο μέρος επιθυμεί (παρόλο που είναι απολύτως νόμιμη για χρήση στο δρόμο).

[Πηγή: Mecum Auctions μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube