Πωλείται η Mercedes-Benz S600 Pullman Guard του Putin

Πωλείται η Mercedes-Benz S600 Pullman Guard του Putin

Και όχι σε κάποια δημοπρασία διάσημου οίκου, αλλά σε γερμανικό site με μικρές αγγελίες.

Άσχετα με το αν πράγματι ενδιαφέρεσαι να κάνεις τη χρήση για την οποία προορίζεται το αυτοκίνητο, όπως και να έχει είναι ξεχωριστό να έχεις μια λιμουζίνα που κάποτε ανήκε σε έναν από τους δύο ισχυρότερους άνδρες του πλανήτη: Στον Vladimir Putin.

Η W140 Mercedes-Benz S-Class Pullman Guard του ’94 βρέθηκε σε γερμανικό site αγγελιών να πωλείται προς 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Κάνει εντύπωση ότι το αυτοκίνητο δεν δόθηκε για δημοπρασία σε κάποιον από τους γνωστούς οίκους. Η τιμή, διαστημική προφανώς, είναι συνδυασμός του μηχανολογικού πακέτου, του εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας και της ξεχωριστής ιστορίας που συνοδεύει το αυτοκίνητο λόγω του διάσημου ιδιοκτήτη του.

Κινείται από έναν ατμοσφαιρικό 6λιτρο V12, 400 ίππων. Το αυτοκίνητο έχει 25.000 km. Πάρα πολύ λίγα για ένα αυτοκίνητο… δεύτερο χέρι. Ειδικά αν αυτό είναι 22 ετών. Αλλά για προεδρική λιμουζίνα, είναι κάμποσα. Όπως και να έχει, είναι χιλιόμετρα που μας επιτρέπουν να θεωρούμε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Η γερμανική λιμουζίνα προφανώς δεν είναι σε κυβερνητικά χέρια, αλλά σε έναν ιδιώτη έμπορο, ονόματι Sergei Urov. Ο οποίος είναι πρόθυμος να σας δείξει το αυτοκίνητο, να σας κάνει βόλτα, ίσως και να σας το δώσει για ένα test drive αν κάνετε τον κόπο να πεταχτείτε ως την Μόσχα. Μέχρι τότε, αρκεστείτε στις φωτογραφίες της αγγελίας για να σχηματίσετε μια εικόνα. Μέχρι και το ταμπελάκι με τον αριθμό πλαισίου μας έχουν δώσει για να τσεκάρετε στο επίσημο δίκτυο αν η συντήρηση έχει γίνει στα προβλεπόμενα διαστήματα. Ή με τον ασφαλιστή σας, αν το αυτοκίνητο έχει εμπλακεί σε κανένα ατύχημα. Αλλά αυτό, μάλλον θα το είχατε ακούσει στις ειδήσεις.

Όπως πάντα σε περιπτώσεις αυτοκινήτων ή σπιτιών προέδρων κρατών και γενικότερα διασήμων και σημαντικών ιστορικά προσώπων, σε πιάνει δέος όταν σκέφτεσαι τι ιστορίες θα είχαν να πουν αν τα αντικείμενα είχαν στόμα να μιλήσουν. Πόσες και πόσες αποφάσεις, κρίσιμες για την παγκόσμια διπλωματία και την εξωτερική πολιτική, για την οικονομία, αποφάσεις από αυτές που έχουν επηρεάσει την πρόσφατη ιστορία, ολόκληρο τον πλανήτη.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube