Ποιος φαντάζεστε ότι έχει παραγγείλει Aston Martin Valkyrie; Ευκολάκι…

Ποιος φαντάζεστε ότι έχει παραγγείλει Aston Martin Valkyrie; Ευκολάκι…

Είναι από τις περιπτώσεις που το ιδιαίτερο αυτοκίνητο πέφτει στα κατάλληλα χέρια και όλα, η τεχνολογία, οι επιδόσεις και ο… ντόρος, αποκτούν νόημα.

Η σειρά προτεραιότητας στην προπαραγγελία είναι ύψιστης σημασίας για τον εγωισμό αυτών που ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός πολύ ιδιαίτερου αυτοκινήτου, το οποίο έτσι κι αλλιώς πρόκειται να παραχθεί σε ελάχιστα αντίτυπα, μόλις κάποιες δεκάδες. Τελευταία έχει γίνει και μια πολύ προσοδοφόρα επένδυση, αφού αρκετοί πωλούν τα slots τους σε τιμή πολλαπλάσια αυτής του αυτοκινήτου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aston Martin Valkyrie: 3,5g στο φρενάρισμα και γυρολόγιο F1

Στο περιθώριο του Grand Prix στο Abu Dhabi ο Daniel Ricciardo οδήγησε τη νέα Aston Martin Vantage με συνοδηγό τον σχολιαστή και βετεράνο οδηγό της F1, Martin Brundle. Ο Αυστραλός πιλότος βρήκε εξαιρετικό το αυτοκίνητο, και πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, αφού η Aston Martin συνεργάζεται με την Red Bull και αυτό ήταν ένα διαφημιστικό video. Πάντως ήταν αρκετά πειστικός, μιλώντας κολακευτικά για το πανέμορφο coupe της Aston Martin που κινείται από τον τετράλιτρο V8 biturbo κινητήρα 510 ίππων, τον οποίο η βρετανική εταιρεία μοιράζεται με την AMG.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Χορεύοντας στη βροχή με τη Mercedes-AMG GT C [video]

Πάνω στην κουβέντα ο Ricciardo αποκάλυψε ότι έχει παραγγείλει την Aston Martin Valkyrie, το σπαρτιάτικο και απόλυτα εστιασμένο στην απόδοση επιπέδου F1 hypercar που σχεδίασε ο Adrian Newey και εξελίσσει η βρετανική φίρμα από κοινού με την Red Bull.



Να θυμίσουμε ότι μόλις 150 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν για το δρόμο, και ακόμη 25 για χρήση αποκλειστικά σε πίστα. Οπότε οι τυχεροί ανά τον κόσμο θα είναι ελάχιστοι και ο Ricciardo ένας από αυτούς.



O Hamilton [δεξιά] έχει μια ιδιαίτερη συλλογή από σπάνια υπεραυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, αλλά ο Ricciardo [αριστερά] θα του μπει στο μάτι για τα καλά με τη νέα του επένδυση. Αν θεωρείτε ότι επειδή οδηγεί για την Red Bull στην F1 η εταιρεία θα του χάριζε μία Valkyrie ή θα του έδινε αυτομάτως προτεραιότητα έναντι άλλων  λιγότερο διάσημων πελατών, να σας θυμίσουμε ότι όταν ο David Coulthard είχε ζητήσει από τη McLaren να πάρει αυτός μία από τις πρώτες McLaren-Mercedes SLR, ο Ron Dennis τον είχε στείλει στο τέλος της ουράς, να περιμένει κάνα δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube