Ποιος Κινέζος δίνει 10 χρόνια εγγύηση στα μοντέλα του;

Ποιος Κινέζος δίνει 10 χρόνια εγγύηση στα μοντέλα του;

Οι κινεζικές μάρκες αποφάσισαν να επενδύσουν στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά πρέπει να καθησυχάσουν τους πελάτες. Σε αυτό τον τομέα, ένας από αυτούς επέλεξε να το πάει μακρύτερα από τους άλλους.

Zeekr

Θυμάστε τότε που η η Kia επικέντρωσε τη διείσδυσή της στην ευρωπαϊκή αγορά, προσφέροντας 7ετή εγγύηση όταν λανσάρισε την πρώτη γενιά του Cee’d το 2006;

Η νόμιμη εγγύηση ήταν τότε μόλις ένα έτος και η Toyota φιγουράριζε ως ηγέτης σε αυτόν τον τομέα με τρία χρόνια. Κι άλλα τρία από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ανήκουστο στην Ευρώπη, αλλά ακόμα παραμένει χαμηλότερο από αυτό που προσφέρει η Zeekr στους Κινέζους πελάτες της

Έκτοτε, οι εκτεταμένες εγγυήσεις έχουν πολλαπλασιαστεί, είτε ως στάνταρ είτε ως προαιρετικές (επί χρήμασι, δηλαδή), και δεν είναι πλέον σπάνιο να βρείτε μοντέλα με εγγύηση για περισσότερα από τρία χρόνια. Με τη Subaru να φτάνει τα οκτώ.

Zeekr

Επί αυτής της γραμμής βαδίζουν και οι Κινέζοι κατασκευαστές που προσπαθούν να καθησυχάσουν τους πελάτες τους. Έτσι έχουμε την BYD που προσφέρει έξι χρόνια εγγύηση και την MG Motor που δίνει επτά χρόνια.

Αλλά τώρα ήρθε ο Όμιλος Geely σκοπεύοντας να βγάλει άπαντες στη σέντρα.  Η φίρμα Zeekr εμφανίστηκε παρέχοντας εγγύηση πέντε ετών, αλλά μέχρι τις 30 Απριλίου προσφέρει μια άνευ προηγουμένου επέκταση στα δέκα χρόνια! Η οποία μάλιστα συνοδεύεται από δέκα χρόνια πρόσβασης σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και κυρίως δέκα χρόνια συντήρησης!

Ανήκουστο στην Ευρώπη, αλλά ακόμα παραμένει χαμηλότερο από αυτό που προσφέρει η φίρμα στους Κινέζους πελάτες της. Για του λόγου το ασφαλές, το Zeekr 001 κυκλοφόρησε με… εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Εκτός από μία λεπτομέρεια, δεν μεταβιβάζεται κατά την πώληση του αυτοκινήτου.

Τα Zeekr 001 και Zeekr X πωλούνται επί του παρόντος μόνο στη Σουηδία, στην Ολλανδία και στη Γερμανία. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube