H Zeekr παρέδωσε το πρώτο της αυτοκίνητο στην Ευρώπη

H Zeekr παρέδωσε το πρώτο της αυτοκίνητο στην Ευρώπη

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Zeekr είχε προαναγγείλει από τον Απρίλιο ότι οι πωλήσεις της στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν πριν μας αποχαιρετήσει το 2023.

Zeekr 001

Και κάπως έτσι λοιπόν, φτάσαμε στην παράδοση του πρώτου μοντέλου της Zeekr στην Γηραιά Ήπειρο και συγκεκριμένα στην Ολλανδία.

Το αυτοκίνητο, που δεν ήταν άλλο από το Zeekr 001, παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του o ελληνικής καταγωγής CEO της Zeekr Europe, Σπύρος Φωτεινός, μαζί με τους συναδέλφους του Lothar Schupet, Chief Commercial Officer, και Marc Bras, επικεφαλής πωλήσεων για την Ολλανδία, στο νέο Hi-Tech Service Center της μάρκας στο Zeist, στην Ολλανδία.

Οι προπαραγγελίες άνοιξαν στην Ολλανδία και τη Σουηδία στις 28 Ιουνίου και μόλις 35 ημέρες αργότερα, τα πρώτα μοντέλα ευρωπαϊκών προδιαγραφών Zeekr 001 άρχισαν να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής.

Στην παράδοση του πρώτου Zeekr 001 το παρών έδωσε ο ελληνικής καταγωγής CEO της Zeekr Europe, Σπύρος Φωτεινός

Zeekr 001

Η Zeekr έχει φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο στον παγκόσμιο οδικό της χάρτη, καθώς η μάρκα συμβάλλει στην προώθηση της μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα κάνοντας πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα προσβάσιμα σε πελάτες στην Ευρώπη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Zeekr Europe, Σπύρος Φωτεινός, δήλωσε: «Πρόσφατα ανοίξαμε το πρώτο μας ευρωπαϊκό κέντρο Zeekr στη Στοκχόλμη και σε λίγες μόνο μέρες σειρά θα πάρει εκείνο του Άμστερνταμ. Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε το πρώτο μας όχημα διεθνώς εδώ, στην Ολλανδία. Αυτή είναι μια πολύ περήφανη στιγμή για όλους μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε τον πρώτο από τους πολλούς πελάτες στην Ευρώπη να βιώνουν μόνοι τους αυτό που κάνει το Zeekr μοναδικό.

Δεσμευόμαστε να κάνουμε τη μετάβαση στην ηλεκτρική ενέργεια απλή, απρόσκοπτη και αβίαστη, όχι όταν η ηλεκτροκίνηση γίνεται υποχρέωση, αλλά από αυτή τη στιγμή, για να μπορέσουμε όλοι να συμβάλουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Ο ιδιοκτήτης του Zeekr 001 Privelege AWD, παραδέχτηκε πως αυτό είναι το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το εν λόγω αυτοκίνητο, υπόσχεται να προσφέρει εξαιρετική ισορροπία απόδοσης, αυτονομίας και αποτελεσματικότητας, σε συνδυασμό με μία άρτια οδηγική εμπειρία, χειρισμό και φινέτσα, όπως επίσης και υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Zeekr 001

Ο Lothar Schupet, Chief Commercial Officer στη Zeekr Europe, πήρε το λόγο, δηλώνοντας πως η Zeekr αναγνωρίζει ότι η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να είναι επιτυχής μόνο εάν τα αυτοκίνητα παγκόσμιας κλάσης συνδυάζονται με μια παγκόσμιας κλάσης εμπειρία πελάτη.

Μετά τα πρώτα μοντέλα της Ζeekr (001 και το μεσαίο SUV Zeekr X) που παραδόθηκαν σε πελάτες στην Ολλανδία και τη Σουηδία φέτος, ενώ στις αρχές του 2024 θα παραδοθούν και τα πρώτα αυτοκίνητα επί γερμανικού εδάφους. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία θα επεκτείνει την παρουσία της στις περισσότερες χώρες της δυτικής Ευρώπης έως το 2026.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube