Η έλλειψη chip στρέφει τους πλούσιους στις μεταχειρισμένες Rolls Royce!

Η έλλειψη chip στρέφει τους πλούσιους στις μεταχειρισμένες Rolls Royce!

Το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς φαίνεται πως επηρεάζει όλα τα στρώματα. Με λίστες αναμονής που ξεπερνούν τους έξι μήνες, οι πελάτες εταιριών όπως η Rolls Royce αναγκάζονται να καταφύγουν σε μεταχειρισμένα μοντέλα, για να μην περιμένουν.

Αυτό ακούγεται λίγο σαν ανέκδοτο, είναι όμως πέρα για πέρα αλήθεια. Η έλλειψη chip από την αγορά δεν κοιτάζει πορτοφόλια, ούτε κοινωνικές τάξεις. Όπως οι μαζικοί κατασκευαστές αντιμετωπίζουν ελλείψεις και αναγκάζονται μέχρι να κλείσουν ολόκληρες γραμμές παραγωγής, έτσι και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων κύρους αρχίζουν να στοιβάζουν παραγγελίες, χωρίς να μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση.

Συγκεκριμένα για τη Rolls Royce, έχει ήδη πουλήσει οτιδήποτε πρόκειται να κατασκευαστεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Έτσι, πολλοί ενδιαφερόμενοι που δεν θέλουν να περιμένουν τόσο, αναγκάζονται τελικά να στραφούν στη δεύτερη καλύτερη λύση. Την αγορά του ίδιου ή ενός παρόμοιου αυτοκινήτου, το οποίο όμως είναι ελαφρά μεταχειρισμένο. 

Σε σχέση με πέρυσι, οι Rolls Royce από δεύτερο χέρι έχουν πάρει περίπου 30% επάνω σε τιμή! Και περισσότερο από ποτέ, υποψήφιοι αγοραστές επιλέγουν να ψωνίζουν από τα «Provenance», το πρόγραμμα επιλεγμένων μεταχειρισμένων της ίδιας της φίρμας.  Σύμφωνα με τον Gerry Spahn, επί κεφαλής του τμήματος επικοινωνίας, παλαιότερα το ένα στα τρία αυτοκίνητα που πωλούσε η Rolls Royce ήταν Provenance, ενώ πλέον το ποσοστό αυτών αγγίζει το 75%!

Κάτι αντίστοιχο, φυσικά, ισχύει και σε άλλες εταιρίες κύρους, όπως η Bentley. Εκεί, οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων ανέβηκαν κατά 150%. Όσο για τη McLaren, η ζήτηση των αυτοκινήτων από δεύτερο χέρι αυξήθηκε μόλις κατά 2%. Ταυτόχρονα όμως απογειώθηκε η αξία τους, σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά των καινούριων οχημάτων. Μία μεταχειρισμένη 675 LT αλλάζει χέρια σε τιμή κατά 40% ανώτερη της αρχικής της!
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube