Πλήρωσε $277.966 για να φέρει μια Chevrolet C8 Corvette στην Ευρώπη

Πλήρωσε $277.966 για να φέρει μια Chevrolet C8 Corvette στην Ευρώπη

Η πρώτη C8 Corvette που πάτησε σε νορβηγικό έδαφος δεν ήταν καθόλου φθηνή!.

Το κατάστημα Carfreaks στη Νορβηγία, μην μπορώντας να περιμένει το επίσημο εμπορικό ντεμπούτο της Chevrolet C8 Corvette στη Γηραιά Ήπειρο, εισήγαγε ένα παράδειγμα του μοντέλου από τις ΗΠΑ πληρώνοντας το αστρονομικό ποσό των $277.966 (2,4 εκατομμύρια νορβηγικά kroner). Το νούμερο αυτό φαντάζει ακόμα πιο εξωφρενικό αν σκεφτούμε πως στις ΗΠΑ, η αρχική τιμή της Corvette είναι κάτω από τα $60.000!

Η Chevrolet C8 Corvette παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο και εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί στην αγορά των ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, αναμένεται να φτάσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η μαύρη Corvette που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η πρώτη που πάτησε Νορβηγικό έδαφος και η τεράστια επιβάρυνση στην τιμή οφείλεται κυρίως στους δασμούς και λιγότερο στα μεταφορικά έξοδα.

Corvette

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Stingray [23 videos]

Για να φτάσει το όχημα στη Νορβηγία από τις ΗΠΑ διασχίζοντας τον Ατλαντικό Ωκεανό χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες. Ο Ståle Pettersen παρέλαβε το όχημα από το λιμάνι του Oslo μέσα σε container και ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από το  Oslo στο Løten.

Να θυμίσουμε πως η κεντρομήχανη Chevrolet C8 Corvette φορά ατμοσφαιρικό V8 6,2 λίτρων που αποδίδει 502 PS και 637 Nm επιτρέποντας επιτάχυνση 0-97 km/h σε κάτω από 3" με χρήση Launch Control και με το προαιρετικό πακέτο Z51 Performance Package.

[Πηγή: Broom μέσω Carbuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube