Το πιο εύκολο παρκάρισμα [video]

Το πιο εύκολο παρκάρισμα [video]

Tι χρειάζονται τα ραντάρ, οι κάμερες και τα ηλεκτρονικά Park Assist, όταν υπάρχει μια πολύ απλή μέθοδος, κατάλληλη και για παλιά αυτοκίνητα;

Το παρκάρισμα αποτελεί ένα μεγάλο άγχος για τους νέους οδηγούς. Αλλά και πολλοί παλιοί αγχώνονται, ιδίως αν το αυτοκίνητό τους φοράει ακριβές, φαρδιές ζάντες που εξέχουν από το λάστιχο.

Γι’ αυτό και οι κατασκευαστές προσφέρουν σήμερα διάφορα βοηθήματα, όπως τα παρκοραντάρ που σου παίρνουν τα αυτιά έτσι και πλησιάσεις οτιδήποτε, οι κάμερες οπισθοπορείας με τις βοηθητικές γραμμές στην οθόνη για τυφλοσούρτη, ακόμη και σύστημα καμερών με οπτικό πεδίο 360 μοιρών γύρω από το αυτοκίνητο διατίθεται σε κάποια μοντέλα.

Όλα αυτά τα συστήματα όμως κοστίζουν, σε κακομαθαίνουν και, το χειρότερο, δεν μπορούν να γίνουν retrofit σε παλιά αυτοκίνητα. Θα μου πείτε, μα σε νοιάζει αν ακουμπήσεις το παλιό σου σαπάκι παρκάροντας; Μπορεί, αν είναι το μόνο μου αυτοκίνητο, κι αν δεν με νοιάζει, σίγουρα θα νοιάζει τους άλλους που θα ακουμπήσω.

Γιατί λοιπόν να παρκάρω με το αυτί, αφού υπάρχει μια πολύ πιο απλή και γρήγορη λύση; Απλά, όπως θα δείτε, απαιτεί να είσαι λιγάκι δημοφιλής…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube