Πατέντα για πόρτα «gullwing» από τη Ford

Πατέντα για πόρτα «gullwing» από τη Ford

H Ford κατέθεσε πατέντα στις ΗΠΑ για μια πόρτα «φτερό γλάρου» που προσφέρει εύκολη πρόσβαση για τους επιβάτες.

Η Ford Global Technologies κατέθεσε στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2021 πατέντα για μια πρωτότυπη «πλαϊνή πόρτα» που θα μπορούσαν να αποκτήσουν κάποια από τα μελλοντικά της μοντέλα.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά, η πατέντα είδε το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για μια πόρτα-φτερό γλάρου, που ανοίγει δηλαδή προς τα επάνω.

Ford

Σε αντίθεση όμως με μοντέλα όπως η θρυλική Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, η πόρτα της Ford βρίσκεται μόνο από τη μια πλευρά και δίνει εύκολη πρόσβαση σε συνοδηγό και τους πίσω επιβαίνοντες. Από την άλλη πλευρά, ο οδηγός περνά στο εσωτερικό μέσω μιας συμβατικής πόρτας.

Eπιπλέον, η πόρτα-φτερό γλάρου δείχνει να έχει διάφορα σημεία στήριξης και περιστροφής κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που μπει στην παραγωγή, πιθανότατα θα έχει παρόμοια λειτουργία με τις «έξυπνες» πίσω πόρτες του Tesla Model X.

Ford

Τέλος, παραμένει άγνωστο εάν η Ford σκοπεύει να υλοποιήσει αυτή την ιδέα αποκλειστικά σε SUV όπως εικονίζεται στα σχέδια της πατέντας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε όποιο μοντέλο του Μπλε Οβάλ και να χρησιμοποιηθεί θα καταφέρει να μαγνητίσει τα βλέμματα των περαστικών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube