Παρανάλωμα του πυρός οι ηλεκτρικές Lancia Delta του Rallycross [video]

Παρανάλωμα του πυρός οι ηλεκτρικές Lancia Delta του Rallycross [video]

Κάνει και ρίμα! Οι Lancia Delta Evo-E του Guerlain Chicherit καταστράφηκαν από φωτιά. Και τα δύο αυτοκίνητα συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, με τον Sébastien Loeb.

Lancia Delta Rallycross

Οι Lancia Delta Evo-E του Guerlain Chicherit καταστράφηκαν από φωτιά. Και τα δύο αυτοκίνητα συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, με τον Sébastien Loeb.

Στην αρχή της χρονιάς, είχαμε δει το απίστευτο πρότζεκτ του Guerlain Chicherit. Θέλοντας να μπει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross, παρουσίασε την ηλεκτρική Lancia Delta.

680 άλογα και 0-100 km/h σε 1,8" για τις ηλεκτρικές Lancia Delta Evo-E

Ήταν η εταιρεία του GCK που ήταν υπεύθυνη για να κατασκευάσει αυτές τις ηλεκτρικές ρεπλίκες των διάσημων Ιταλίδων. Και ήταν η ομάδα Special One Racing, που ανήκει επίσης στον Chicherit, που ανέλαβε να τις εντάξει στη διοργάνωση του Rallycross. 

Lancia Delta Evo-E

Τα δύο αυτοκίνητα φορούσαν από δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 250 kW, ένας για κάθε άξονα της ηλεκτρικής Lancia Delta αυτοκινήτων. Οπότε τα 680 άλογα και η κίνηση στους τέσσερις τροχούς τους επέτρεψαν να καταρρίψουν το χρόνο στο σπριντ 0-100 km/h γράφοντας 1,8 δευτερόλεπτα.

Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν λίγο δύσκολο για την ομάδα, με την πέμπτη θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Sébastien Loeb, έναν από τους δύο οδηγούς της ομάδας, στον γύρο της Κόλασης στη Νορβηγία.

Ο Loeb και ο Chicherit ήταν όγδοοι και ένατοι στο πρωτάθλημα, από τους δέκα οδηγούς που συμμετείχαν. Η ομάδα ήταν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, άρα και στην τελευταία θέση.

Δυστυχώς, καθώς ο γύρος του Lydden Hill εκτυλισσόταν αυτό το Σαββατοκύριακο, ξέσπασε φωτιά στο πάντοκ. Η φωτιά προήλθε από την περιοχή της ομάδας Special One Racing και δεν έδωσε καμία ευκαιρία στα αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί παρά την ένταση της πυρκαγιάς.


 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube