Πάνω από δύο χρόνια εξέλισσε η Michelin τα λάστιχα της Alpine

Πάνω από δύο χρόνια εξέλισσε η Michelin τα λάστιχα της Alpine

Η Michelin συνέβαλε με τον δικό της τρόπο στην κορυφαία οδική συμπεριφορά που υπόσχεται η Alpine για την A110, εξελίσσοντας ειδικά λάστιχα.

Η Alpine επέστρεψε παρουσιάζοντας επισήμως στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την A110, ένα κεντρομήχανο κουπέ που ήρθε να ανταγωνιστεί την Porsche Cayman και την Alfa Romeo 4C.

Το αυτοκίνητο φορά τροοχούς 18 ιντσών, διαστάσεων 205/40 εμπρός και 235/40 πίσω. Τα λάστιχα είναι της Michelin, και όπως δηλώνει το γαλλικό εργοστάσιο, η εξέλιξή τους διήρκησε πάνω από δύο χρόνια και 3.000 km. Από αυτά, 1.864 σε πίστες, μεταξύ των οποίων και οι δύο διαδρομές του Κέντρο Τεχνολογίας Michelin στο Charade της Γαλλίας και στην Idiada της Ισπανίας.

Η αλουμινένια πλατφόρμα και το αμάξωμα της νέας Alpine A110 έχουν «δεθεί» με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους συγκόλλησης, χαρίζοντας εξαιρετική ακαμψία και χαμηλό βάρος (1.080 kg) με κατανομή 44% εμπρός και 56% πίσω. Με τον κινητήρα εμπρός από τον πίσω άξονα και το ρεζερβουάρ πίσω από τον εμπρός, οι μάζες είναι συγκεντρωμένες στο κέντρο. Ο κινητήρας που εφοδιάζει τη νέα Alpine A110 είναι ένας καινούργιος 4κύλινδρος τούρμπο 1,8 λίτρων, εξελιγμένος από την Συμμαχία Renault-Nissan, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Getrag με 7 σχέσεις. Αποδίδει 252 ίππους και 32,6 kgm ροπή, επιταχύνοντας το ελαφρύ κουπέ από στάση στα 100 km/h σε 4,5”.

«Οι απαιτήσεις των μηχανικών της Alpine μας πίεσαν να εξελίξουμε αυτά τα ειδικά ελαστικά υψηλών επιδόσεων, προκειμένου να ταιριάξουν απόλυτα στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Αυτό συνεπάγεται έναν συνδυασμό σπορ συμπεριφοράς σε ακραίες συνθήκες, άνεση στην καθημερινή οδήγηση και ασφάλεια στο βρεγμένο», δήλωσε ο Pierre Chaput, υπεύθυνος εξέλιξης της Michelin.

Τα λάστιχα με κωδική ονομασία Michelin Pilot Sport 4 τα οποία υπόσχονται αυξημένη ελκτική πρόσφυση σε γλιστερό δρόμο θα τοποθετηθούν και στα 1955 αντίτυπα της Alpine A110 Premier Edition. Αν θέλετε να προπαραγγείλετε ένα από αυτά θα πρέπει να καταθέσετε €2.000.

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube