Pagani: Το ρεκόρ στο Ring έγινε (;), το αυτοκίνητο ψάχνουμε!

Pagani: Το ρεκόρ στο Ring έγινε (;), το αυτοκίνητο ψάχνουμε!

H Pagani υπονοεί πως έκανε το ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση, χωρίς να αποκαλύψει το αυτοκίνητο που πιθανότατα είναι η Huayra BC.

Η Pagani ποστάρισε μια λιτή αναφορά χτες στη σελίδα της στο facebook σχετικά με το σχέδιό της για την κατάρριψη του ρεκόρ στο Nürburgring.

Και μας έφερε στη μνήμη τότε που η street legal Zonda F είχε πετύχει νέο ρεκόρ γύρου στο ’Ring με χρόνο 7’ 27” 82, τον Σεπτέμβριο του 2007, με τον Marc Basseng πίσω από το τιμόνι. Το ποστ τελειώνει με τη φράση «συνεχίζεται», κάτι που σημαίνει ότι η Pagani όντως κυνηγά ή -ακόμα καλύτερα- έκανε το ρεκόρ. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Pagani αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες για τη Huayra BC

Η ταυτότητα του αυτοκινήτου δεν αποκαλύφθηκε, αλλά πιθανότατα είναι η road-legal Huayra BC και το ρεκόρ έχει ήδη γίνει. Και κάνουμε την υπόθεση αυτή, καθώς ένα τέτοιο αυτοκίνητο (έτσι φαινόταν) βρισκόταν με τον Marc Basseng στο τιμόνι, σχεδόν ένα μήνα πριν στο Nürburgring.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ In-car: Ο γύρος της Porsche 918 Spyder στο N
ürburgring με 6' 57" [video]

Dεν ξέρουμε βέβαια ποιο είναι το ρεκόρ που θέλει να χτυπήσει η Pagani. που χρειάζεται να χτυπήσει η Pagani. Aυτό του Radical SR8 LM που στις 19 Αυγούστου του 2009, με οδηγό τον Michael Vergers έκανε 6’ 48”; Βέβαια, επειδή το αυτοκίνητο δεν ήταν νόμιμο για κυκλοφορία στο δρόμο σε καμία χώρα, ο χρόνος αυτός δεν λογίζεται ως του ταχύτερου νόμιμου για κυκλοφορία αυτοκινήτου. Τον τίτλο για τα road-legal μοντέλα και αδιαμφισβήτητο «βασιλιά του ’Ring» κατέχει η Porsche 918 Spyder που έγραψε στο χρονόμετρο 6’ 57”, στις 4 Σεπτεμβρίου του 2013, με οδηγό τον «εργοστασιακό» Marc Lieb. Οψόμεθα…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής στο Nürburgring [videos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube