Η Pagani Huayra BC στο Nürburgring για ρεκόρ [videos] [upd]

Η Pagani Huayra BC στο Nürburgring για ρεκόρ [videos] [upd]

Λες και δεν είχαμε ήδη κάνει αρκετή κουβέντα για ρεκόρ στο Nürburgring, έρχεται και η Pagani να ανοίξει άλλη μία διαμάχη, διεκδικώντας αυτό των αυτοκινήτων παραγωγής.

Η Pagani έχει στατοπεδεύσει στο Nürburgring με την Huayra BC και θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ των αυτοκινήτων παραγωγής.

Οι πύλες της Πράσινης Κόλασης έκλεισαν χθες στις 17:15, τοπική ώρα. Αλλά δεν επικράτησε ησυχία στο δάσος. Ο λόγος ήταν μία Pagani Huayra BC που συνέχισε να κάνει γύρους. Η μικρή ιταλική εταιρεία κατασκευής υπεραυτοκινήτων την είχε κλείσει για αποκλειστικές δοκιμές.

Η διαδικτυακή σελίδα Bridge to Gantry δημοσιεύει μάλιστα και video του θηρίου των $2,5 εκατομμυρίων να στρίβει στη διάσημη Karusell. Τώρα βέβαια, θα μπορούσε κανείς να πει ότι απλώς έχουν πάει για κάποιες δοκιμές. Είναι όμως σύμπτωση ότι στην σελίδα της εταιρείας στο Instagram δημοσιεύτηκε η παρακάτω φωτογραφία;



Η λεζάντα που την συνοδεύει γράφει; "Μπορείτε να πείτε ποιο ήταν το πρώτο ρεκόρ που σημειώθηκε ποτέ από αυτοκίνητο δρόμου στο Nürburgring;" Η φωτογραφία δείχνει μία Zonda C12 S που είχε κάνει χρόνο 7' 44".

Χάρη στις βελτιώσεις που έχει η Huayra BC σε σχέση με την απλή έκδοση, οι ελπίδες της ιταλικής εταιρείας να πιάσει τους χρόνους της Porsche 918 Spyder είναι ρεαλιστικές. Να μην ξεχνάμε πάντως ότι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, και μία άλλη εταιρεία είναι στο κυνήγι του ίδιου ρεκόρ: Η Koenigsegg. Παρότι ένα τεχνικό πρόβλημα, σύμφωνα με την εταιρεία, προκάλεσε μια έξοδο που κατέστρεψε το αυτοκίνητο, έχουν δηλώσει ότι θα επιστρέψουν με την One:1, αν δεν το έχει ήδη κάνει.

Σκεφτείτε πόσο περιορισμένα είναι τα περιθώρια για λάθη που στην προσπάθεια επίτευξης τέτοιων ρεκόρ, όταν μιλάμε για αυτοκίνητα εκατομμυρίων, η παραγωγή των οποίων είναι μόλις 20 κομμάτια για την Pagani και 7 για την Koenigsegg.
 
ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με το BTG να παρακολουθεί στενά το τι κάνει η Pagani Huayra BC στο Nürburgring, μάθαμε και το όνομα του οδηγού. Πρόκειται για τον Γερμανό Marc Basseng, αγωνιζόμενο παλιότερα σε αγώνες GT. Το 2013 ο Basseng έτρεξε στο WTCC με SEAT Leon, όπου τερμάτισε το πρωτάθλημα 13ος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχει μεγάλη εμπειρία στο Nürburgring και δη στα ρεκόρ - με Porsche Carrera GT, με Ferrari Enzo, αλλά και με την Pagani Zonda R to 2010 [βλ. video]. Οπότε η πρόθεση της Pagani γίνεται ξεκάθαρη πλέον. Δείτε ακόμα ένα μικρό video που δείχνει πώς είναι η εβδομάδα του Marc στο διτούρμπινο V12 γραφείο του.

Το ρεκόρ γύρου της Pagani Zonda R στο Nürburgring το 2010 με οδηγό τον Marc Basseng
[Πηγή Autoevolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube