Ορόσημο παραγωγής για την Ford Mustang [video]

Ορόσημο παραγωγής για την Ford Mustang [video]

H Ford Motor Company γιορτάζει την παραγωγή 10.000.000 Mustang.

Το εμβληματικό sports car της Ford, η Mustang, έκανε ρεκόρ παραγωγής, με το μοντέλο ορόσημο να είναι μια Convertible GT με χειροκίνητο κιβώτιο σε Wimbledon White χρώμα. Ενημερωτικά, το αυτοκίνητο με αριθμό VIN (Vehicle Identification Number) 001 κατασκευάστηκε το 1964 και ήταν η ίδια έκδοση αμαξώματος, στο ίδιο χρώμα, αλλά με 3άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford Mustang Fastback 2.3 EcoBoost Auto

Οι εορτασμοί έλαβαν χώρα στο εργοστάσιο του Flat Rock που κατασκευάζει τις Mustang για πάνω από 50 χρόνια, και πέρα από τους εργαζόμενους και τους φανατικούς φίλους του μοντέλου, συμμετείχαν και τρία μαχητικά αεροσκάφη P-51 Mustang του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ford Mustang 10.000.000

Η Ford Mustang είναι το πιο καλοπουλημένο sports car στις Η.Π.Α. και από το 2016 που λανσαρίστηκε στην ευρωπαϊκή αγορά, πούλησε στο πιο απαιτητικό αγοραστικό κοινό 38.000 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την Ford, η Mustang κατάφερε το 2017 να ξεπεράσει σε 13 ευρωπαϊκές χώρες τις πωλήσεις της Porsche 911, με τις πέντε μεγαλύτερες αγορές της στη γηραιά ήπειρο να είναι της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Σουηδίας.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube