Opel Corsa, βασιλιάς των πωλήσεων στην Ευρώπη!

Opel Corsa, βασιλιάς των πωλήσεων στην Ευρώπη!

Το σουπερμίνι της Opel αναρριχήθηκε στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης πωλήσεων τον Σεπτέμβριο, ως συνέπεια της υλοποίησης του WLTP.

Τα ευρωπαϊκά αποτελέσματα των πωλήσεων για τον Σεπτέμβριο του 2018 ήταν πλούσια σε εκπλήξεις. Μιλήσαμε γι’ αυτά χθες, Τρίτη, αλλά αμελήσαμε να σημειώσουμε ότι το Groupe PSA, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ήταν ο όμιλος που πούλησε τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Γηραιά Ήπειρο, ανθιστάμενος καλύτερα από τη Volkswagen και τη Renault στη μετάβαση στο νέο πρότυπο WLTP.

Μια άλλη έκπληξη ήταν η Opel με τη βρετανική ομόλογό της, Vauxhall, τέθηκε επικεφαλής στην κατάταξη των κατασκευαστών, με 80.715 ταξινομήσεις, σύμφωνα τον ACEA για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. Και δεν σας τα είπαμε όλα. Σήμερα, η Jato, ειδικός στις στατιστικές πωλήσεων αυτοκινήτων, μας λέει ότι το Corsa ήταν το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Η Jato αναφέρει ότι τον Σεπτέμβριο ταξινομήθηκαν 24.752 κομμάτια από το γερμανικό σουπερμίνι. Νούμερο που αποτελεί ένα μικρό κατόρθωμα γι’ αυτό το μοντέλο, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι δύσκολα μπορεί να κρύψει τις ρυτίδες του πλέον. Υπενθυμίζουμε ότι το υφιστάμενο Corsa χρονολογείται από το 2014, αλλά και αυτό ήταν μια εκ βάθρων ανανέωση του μοντέλου που λανσαρίστηκε το 2006 –ίδιο πάτωμα. Η νέα γενιά του θα παρουσιαστεί το 2019.

Opel Corsa

Το Corsa βρέθηκε εμπρός στις πωλήσεις από δύο άλλα σουπερμίνι, τα οποία όμως συχνάζουν στο πόντιουμ: Το Ford Fiesta με 22.478 πωλήσεις και το Renault Clio με 21.944. Και ύστερα από πολύ καιρό δεν υπήρξε ίχνος του VW Golf, αιώνιoυ βασιλιά της ευρωπαϊκής αγοράς. Αυτό ήταν ένα ακόμη φαινόμενο του WLTP, πρότυπο για το οποίο η Volkswagen έχει μεγάλες δυσκολίες στην εφαρμογή του. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν στο ήμισυ το Σεπτέμβριο. Εν τω μεταξύ, η Opel το απολαμβάνει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube