Όμιλος Stellantis, δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Όμιλος Stellantis, δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Ο Όμιλος Stellantis και η Samsung SDI επιβεβαιώνουν την επιθυμία τους να κατασκευάσουν από κοινού ένα δεύτερο γιγαντιαίο εργοστάσιο StarPlus Energy στις ΗΠΑ. Η έναρξη της παραγωγής προγραμματίζεται για το 2027.

Όμιλος Stellantis, Samsung SDI

Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και μερικές εβδομάδες. Στο πλαίσιο του έργου της κοινοπραξίας με τη Samsung SDI, ο Όμιλος Stellantis μόλις επισημοποίησε την κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά σε αμερικανικό έδαφος. 

Η νέα μονάδα θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 34 GWh. Αυτό θα είναι το έκτο εργοστάσιο μπαταριών του Ομίλου Stellantis. Το πρώτο εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώθηκε το 2021. Και αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται στο Kokomo της Indiana. Κι εδώ σε κοινοπραξία με την Samsung SDI.

Ο Όμιλος Stellantis πρέπει να διασφαλίσει ετήσια παραγωγική ικανότητα 400 GWh σε χωρητικότητα μπαταριών για να υποστηρίξει το ηλεκτρικό στρατηγικό πρόγραμμα Dare Forward 2030

Όμιλος Stellantis, Samsung SDI

Θα υπάρχουν λοιπόν δύο εργοστάσια Stellantis στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο θα πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας από το πρώτο 3μηνο του 2025 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 33 GWh. H ικανότητα αυτή είναι καλύτερη από τους αρχικούς στόχους που τέθηκαν στις 23 GWh. Σύμφωνα με τον Carlos Tavares, CEO του Ομίλου Stellantis, «αυτό το νέο εργοστάσιο θα βοηθήσει στην επίτευξη του φιλόδοξου στόχου μας να φέρουμε τουλάχιστον 25 νέα ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά της Βόρειας Αμερικής μέχρι το τέλος της δεκαετίας».

Η Βόρεια Αμερική είναι μια από τις αγορές που στοχεύει ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Yoon-ho Choi, διευθύνων σύμβουλος της Samsung SDI, λέει ότι θέλει «να βάλει γερά θεμέλια για να σηματοδοτήσει την παρουσία τους στη Βόρεια Αμερική». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακοίνωση αυτού του δεύτερου εργοστασίου θα επιτρέψει την επιτάχυνση της «ανάπτυξης της Samsung SDI στην αμερικανική αγορά». Από την πλευρά του, ο Όμιλος Stellantis τηρεί τις υποσχέσεις του και συνεχίζει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υλοποιήσει το στρατηγικό σχέδιό του, Dare Forward 2030.

Όμιλος Stellantis, Samsung SDI

Η ιδέα του Tavares είναι απλή: Οι φίρμες του ομίλου πρέπει να πωλούν μόνο ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030. Στην Ευρώπη, ούτως ή άλλως. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο όμιλος στοχεύει μόνο στο 50% των ηλεκτρικών οχημάτων που θα πωλούνται το 2030. Ωστόσο, από το 2024, όλα τα νέα προϊόντα θα έχουν και ηλεκτρική έκδοση. Για να επιτευχθεί αυτό, η εταιρεία πρέπει επομένως να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα περίπου 400 GWh σε χωρητικότητα μπαταριών για να υποστηρίξει τα ηλεκτρικά της.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube