Όλα τα μοντέλα της Honda θα είναι ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά μέχρι το 2025

Όλα τα μοντέλα της Honda θα είναι ηλεκτροκίνητα ή υβριδικά μέχρι το 2025

Δέσμευση της ιαπωνικής εταιρείας για εξηλεκτρισμό της γκάμας της

Στα πλαίσια της Έκθεσης Γενεύης, η Honda ανακοίνωσε πως μέχρι το 2025, όλη η γκάμα των μοντέλων της στην Ευρώπη θα διατίθενται σε υβριδικές ή ηλεκτρικές εκδόσεις.

Πριν από δύο χρόνια η ιαπωνική εταιρεία είχε δεσμευτεί για εξηλεκτρισμό των 2/3 της γκάμας της όμως αναθεώρησε τους στόχους της για όλη τη γκάμα μετά από τις εξελίξεις που μεσολάβησαν.

Ο Tom Gardner, αντιπρόεδρος της Honda Ευρώπης δήλωσε: "Από όταν κάναμε την πρώτη δέσμευση τον Μάρτιο του 2017, η αλλαγή προς την ηλεκτροκίνηση έχει κερδίσει έδαφος. Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις συνεχίζουν να δημιουργούν ανάγκη για καθαρότερες λύσεις μετακίνησης. Η τεχνολογία εξελίσεται με αλματώδεις ρυθμούς και οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο αντιιλαμβάνονται το αυτοκίνητο."

Honda e-prototype

Η έκδοση παραγωγής του Honda e Prototype η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019 θα πρωτοστατήσει στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της ιαπωνικής εταιρείας. Το hatchback με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία θα είναι το πρώτο που θα βασίζεται στη νέα ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα της Honda και θα έχει αυτονομία 200km.

Εκτός από ηλεκτροκίνητα και υβριδικά μοντέλα, η Honda θα επεκτείνει τη δράση της και σε προιόντα και υπηρεσίες στον χώρο της ενέργειας, όπως τον φορτιστή Honda Power Manager που αναμένεται να διατεθεί σύντομα στην αγορά.

Πηγή: Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube