Επίσημο: Honda e Prototype

Επίσημο: Honda e Prototype

Η παραγωγή του πλήρως ηλεκτροκίνητου μοντέλου θα ξεκινήσει μέσα στο 2019.

Η Honda αποκάλυψε το e Prototype, ένα ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης που θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Γενεύης και αναμένεται μπει στην παραγωγή μέσα στο 2019.

Το e Prototype (2019) αποτελεί εξέλιξη του Urban EV Concept (2017) και όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες βρίσκεται πολύ κοντά σε στάδιο παραγωγής. Το μοντέλο έχει μοντέρνα σχεδίαση με ρετρό στοιχεία και σχεδιαστικές αναφορές στην πρώτη γενιά του Honda Civic, μακρύ μεταξόνιο, φαρδιά μετατρόχια και μικρούς προβόλους.

Η νέα ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα της Honda σχεδιάστηκε με γνώμονα την αποδοτικότητα, τις επιδόσεις και την χρηστικότητα σε αστικό περιβάλλον. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, όμως αναφέρει πως η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με το όχημα να προσφέρει μια διασκεδαστική οδηγική εμπειρία. Όσο για την μπαταρία, αυτή χαρίζει αυτονομία 200km ενώ φορτίζει στο 80% της ενέργειας της μέσα σε 30 λεπτά.

honda e-prototype

Στο εσωτερικό το στυλ είναι μινιμαλ, αφού στόχος των σχεδιαστών ήταν να δημιουργήσουν μια χαλαρή ατμόσφαιρα για τους επιβαίνοντες. Οι επενδύσεις από ύφασμα melange παραπέμπουν σε καναπέ, όπως και τα υπόλοιπα υλικά που θυμίζουν ένα μοντέρνο σαλόνι σπιτιού. Επιπλέον, το επίπεδο πάτωμα (λόγω ηλεκτροκίνητης πλατφόρμας) ενισχύει την αίσθηση της ευρυχωρίας.

Από πλευράς τεχνολογίας, οι οθόνες που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό ενσωματώνουν το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με τους πλευρικούς καθρέφτες να αντικαθίστανται από κάμερες οπισθοπορείας και τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Περισσότερες πληροφορίες για το e Prototype θα έχουμε στις 5 Μαρτίου οπότε είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube