Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων δεν τα φορτίζουν με ασφαλή τρόπο

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων δεν τα φορτίζουν με ασφαλή τρόπο

Το 75% των ερωτηθέντων σε έρευνα παραδέχθηκε πως χρησιμοποιεί ακατάλληλες προεκτάσεις για το καλώδιο ρεύματος.

Σε έρευνα του οργανισμού προστασίας καταναλωτή Electrical Safety First όπου συμμετείχαν 1.500 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ή επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων, το 75% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε πως έχει χρησιμοποιήσει ακατάλληλες προεκτάσεις καλωδίων ρεύματος για να φορτίσει τα αυτοκίνητα στο σπίτι, καθώς δεν υπάρχει επαρκές δίκτυο φορτιστών. Τα 3/4 από αυτούς μάλιστα δήλωσαν πως χρησιμοποιούν περισσότερες από μια προεκτάσεις σε συνδυασμό, κάτι που αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας ή φωτιάς.

Οι ειδικοί τονίζουν πως τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα θα πρέπει να φορτίζουν μέσα από ειδικά καλώδια που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για αυτό το σκοπό και προσφέρουν προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

charging

Ο Martyn Allen, τεχνικός διευθυντής του Electrical Safety First προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να μην χρησιμοποιούν τις προεκτάσεις καλωδίων ρεύματος του εμπορίου για να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους και ποτέ να μην συνδυάζουν περισσότερα από ένα στη σειρά.

Στη Μ.Βρετανία, τα ηλεκτρικά οχήματα αυξήθηκαν από 25.983 το 2014 σε 156.386 το 2018, ενώ την ίδια περίοδο τα σημεία φόρτισης αυξήθηκαν από 3.251 σε 6.669. Αυτό σημαίνει πως ο ρυθμός αύξησης του αριθμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι έξι φορές μεγαλύτερος από τον ρυθμό αύξησης των σταθμών φόρτισης μέσα στα τελευταία 5 χρόνια. Επιπλέον, ένα ακόμα θέμα είναι η κατανομή των σημείων φόρτισης στη χώρα καθώς στο Λονδίνο αντιστοιχούν 2,6 ανά 10.000 κατοίκους ενώ στην Ουαλία μόλις 1,03 ανά 10.000 κατοίκους.

Πηγή: Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube