Οι Κινέζοι κάνουν την Porsche πιο τολμηρή;

Οι Κινέζοι κάνουν την Porsche πιο τολμηρή;

Ο σχεδιαστής της Porsche πιστεύει ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές αλλάζουν δραστικά την αγορά. Σύμφωνα με τον Mauer, η έλλειψη κληρονομιάς βοηθά αυτές τις φίρμες να εξελίξουν τους κώδικες.

Porsche, Michael Mauer

Οι κινεζικές μάρκες που εισέρχονται στην αγορά αυτοκινήτων σε μεγάλους αριθμούς, πρέπει να δημιουργήσουν μια εικόνα.

Αυτό είναι προφανώς μια πρόκληση, αλλά σύμφωνα με τον σχεδιαστή της Porsche, είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ο Michael Mauer, ο οποίος επίσης εργάζεται ως επικεφαλής σχεδιαστής στη Volkswagen, περιγράφει λεπτομερώς τις συνέπειες της άφιξης αυτών των νέων κατασκευαστών. Εξηγεί πώς αναγκάζουν τις ιστορικές φίρμες να αλλάξουν την προσέγγιση και τη φιλοσοφία τους.

«Αυτές οι νεοφυείς επιχειρήσεις, χωρίς κληρονομιά, μπορούν να κάνουν εντελώς διαφορετικά πράγματα», λέει ο Mauer. Ωστόσο, δεν βλέπει αυτές τις αλλαγές στη φιλοσοφία και στον τρόπο συμπεριφοράς των πραγμάτων ως κάτι κακό.

Porsche, Michael Mauer

Πιστεύει μάλιστα ότι αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει περισσότερη τόλμη από την πλευρά των παραδοσιακών κατασκευαστών. «Ως σχεδιαστής, το θεωρώ θετικό διότι κάνει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο, πιο ανοιχτόμυαλο».

Αυτή η αλλαγή στη δυναμική είναι πολύ αισθητή στην αγορά αυτοκινήτων. Ο Mauer είναι πεπεισμένος ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία στη Γερμανία. «Νομίζω ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει τη δυνατότητα να είναι καλύτερη», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube