To VW Group αλλάζει φιλοσοφία...

To VW Group αλλάζει φιλοσοφία...

Ο CEO του VW Group, Oliver Blume, έκανε γνωστό ότι η νέα εποχή του ομίλου θα εστιάζει στην ποιότητα αλλά και στη σχεδίαση.

O νέος ηγέτης του ομίλου VW, Oliver Blume, ανέλυσε στο ετήσιο συνέδριο των μετόχων το όραμα του ή εάν προτιμάτε καλύτερα, τη γραμμή πλεύσης που θα ακολουθήσει ο όμιλος τα επόμενα χρόνια.

Έκανε λοιπόν γνωστό, ότι θα υπάρξει μια «ποιοτική αναβάθμιση» σε όλα τα προϊόντα, ενώ δήλωσε πως θα εξαλειφθούν άμεσα τα όποια προβλήματα εργονομίας παρουσιάστηκαν σε ποικίλα μοντέλα, φέρνοντας ως παράδειγμα τους διακόπτες αφής στο τιμόνι του Golf.

Ακολούθως, έκανε εκτενή αναφορά στο σχεδιαστικό κομμάτι. Ο νέος επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης του ομίλου, Michael Mauer (chief designer της Porsche), θα δώσει σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα «μια ξεκάθαρη αισθητική ταυτότητα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με τα πρώτα δείγματα αυτής της νέας φιλοσοφίας να παρουσιάζονται το 2025. 

VW Golf

Στο τρίτο σκέλος της τοποθέτησης του, επιβεβαίωσε ότι το «logo» GTi θα συνεχίσει να κοσμεί και τα ηλεκτρικά μοντέλα της VW. Αποκάλυψε επίσης ότι μέσα στο 2023 θα λανσαριστεί η ανανεωμένη εκδοχή του VW Golf, ενώ μέσα στην χρονιά (2023) θα παρουσιαστεί και η νέα γενιά VW Tiguan, η τελευταία με θερμικά συστήματα κίνησης. 

Τα δύο επιτυχημένα μοντέλα της VW θα αντικατασταθούν από αμιγώς ηλεκτρικές εκδοχές και παραμένει ακόμα «ανοιχτό» εάν θα διατηρήσουν και στη νέα εποχή το ίδιο όνομα... 

Παρότι το «9άρι» Golf είναι επιβεβαιωμένο και από επίσημα χείλη, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να μετονομαστεί σε ID. Golf. H μελλοντική γενιά του «Golf» θα τοποθετηθεί στη γκάμα της VW κάτω από το ID.3 και «ψηλότερα» από το επερχόμενο ID.2, το οποίο και θα αντικαταστήσει το VW Polo. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube