Οι Κινέζοι αγοράζουν το 30% της PSA Peugeot-Citroën;

Οι Κινέζοι αγοράζουν το 30% της PSA Peugeot-Citroën;

Η PSA Peugeot-Citroën επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές εκτός Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Dongfeng Motor.

Η Peugeot δεν προχώρησε στην αποκάλυψη λεπτομερειών, αλλά η επιβεβαίωση ήρθε ουρά στις αναφορές που αποκαλύπτουν ότι η Dongfeng Motor διαπραγματεύεται την εξαγορά του 30% των μετοχών της χειμαζόμενης PSA Peugeot-Citroën έναντι 10 δισ. γουάν ή €1,2 δισ.

Μια τέτοια συμμετοχή της Dongfeng θα μπορούσε να την καταστήσει το μεγαλύτερο μέτοχο της γαλλικής εταιρείας, καθώς ο μέχρι στιγμής μεγαλομέτοχος είναι η οικογένεια Peugeot με 25,4%, αλλά ελέγχει το 38,1% των ψήφων στο ΔΣ.

Όταν η γαλλική εταιρεία, που έχει πάρει παράταση ζωής με έκριση δανείου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πιέστηκε για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εμπλοκή της Dongfeng Motor, ένας εκπρόσωπός της δήλωσε στην Automotive News ότι, «Με την Dongfeng Motor είμαστε συνεργάτες και αναζητούμε τρόπους για επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία μας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταλήξει πουθενά».

Η φημολογούμενη επένδυση της Dongfeng Motor στην PSA Peugeot-Citroën δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για την General Motors και τη συνεργασία της με τη γαλλική εταιρεία. Ο αντιπρόεδρος της GM Steve Girsky δήλωσε ότι «Δεν είμαστε ο μόνος συνεργάτης της PSA, οπότε δεν θεωρώ ότι αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει τη σχέση μας περισσότερο απ’ ό,τι θα το κάνει για τους υπόλοιπους συνεργάτες της».

Ωστόσο, θα πρέπει να κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η General Motors που εν τω μεταξύ έχει σφίξει την επενδυτική κάνουλα προς τη γαλλική εταιρεία, έχει τη δυνατότητα να τερματίσει τη συνεργασία αυτή, στην περίπτωση που ένας άλλος επενδυτής έπαιρνε τον έλεγχο της PSA.

[Πηγή Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube