Ο όμιλος PSA άνοιξε το τρίτο του εργοστάσιο στην Κίνα

Ο όμιλος PSA άνοιξε το τρίτο του εργοστάσιο στην Κίνα

Ο όμιλος PSA Peugeot-Citroen άνοιξε το τρίτο του εργοστάσιο σήμερα στην Κίνα, συνεχίζοντας την επέκτασή του στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου

Τη στιγμή που στην Ευρώπη οι πωλήσεις των Peugeot και Citroën μειώνονται και ο γαλλικός όμιλος περικόπτει το προσωπικό του, η επέκταση στην αγορά της Κίνας συνεχίζεται, με τον όμιλο να εγκαινιάζει σήμερα το τρίτο του εργοστάσιο στην χώρα.

Το εργοστάσιο άνοιξε σε συνεργασία με την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng Motor Corp. και θα κατασκευάζει τα σεντάν Citroën C-Elysée και Peugeot 301.

Η επέκταση του ομίλου PSA στην Κίνα έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που ακολουθεί ο όμιλος στη Γαλλία. Μέχρι πέρσι, το 40% των παραγόμενων αυτοκινήτων του ομίλου προερχόταν από τα εργοστάσιά του στη Γαλλία, αλλά με τις ζημιές του να φτάνουν τα €576 εκατ. το 2012, ο όμιλος εκπόνησε σχέδιο αναδιάρθρωσης που προβλέπει το κλείσιμο ενός εργοστασίου στη Γαλλία και την απόλυση 11.200 υπαλλήλων.

«Η Κίνα είναι πιθανότατα ο μόνος τρόπος να ξεπεράσει ο όμιλος  PSA τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Ευρώπη», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κλάους Παρ, αναλυτής της εταιρείας Ipsos στην Σαγκάη.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube